· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 BlGrote vakantie

 Reeks:

 

 Auteur:

 Marjon Hoffman

 Aantal blz.

 174

 Illustrator:

 Juliette de Wit

 ISBN:

 9789025862695

 Uitgever:

 Leopold

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 8

 Originele titel:

 

 AVI:

 9

 Thema’s:

 vakantie, gezin, naturisten, vriendschap

 Prijs: €

 13,95

 

 

Het gezin van Lex en Morris gaat heerlijk op vakantie naar Frankrijk. De jongens zien het al helemaal zitten. Tot hun moeder beslist dat ze naar een naturistencamping gaan. In hun blootje lopen?! No way! Maar er is niets aan te doen; ze gaan! Lex en Morris weten niet hoe ze het hebben op die camping. Ze vinden een weggetje door de struiken naar een ‘gewoon’ strand, net naast het naturistenstrand. Ze doen net of ze niet bij de naturisten horen en ontmoeten er twee leuke meisjes. Maar ze moeten heel wat smoezen verzinnen opdat de meisjes niet zouden ontdekken dat ze eigenlijk op de naturistencamping verblijven. Het loopt uiteindelijk helemaal mis.

Dit verhaal is al eerder verschenen onder de titel ‘Mooi niks!’. Het vertelt het verhaal van twee broers die de nieuwe vriend van hun moeder toch niet zo geweldig vinden en die helemaal de kluts kwijt zijn als hun moeder naar een naturistencamping wil. De relatie tussen de broers en hun moeder verslechtert nog meer als ze allerlei smoezen verzinnen om toch maar niet te moeten toegeven dat ze op die camping logeren. Dan zijn er ‘toevallig’ ook nog twee leuke meisjes waar beide broers hun oog op hebben laten vallen en waar ze ‘verkering’ mee aanvragen.
Het hele verhaal steunt op de misverstanden en de ‘leugentjes om bestwil’ die de broers verzinnen. Het blijft allemaal heel erg luchtig en oppervlakkig. Het verhaal is niet overal even evenwichtig. Het slot van het verhaal brengt alle personages dan ook nog samen om het einde van de vakantie toch positief af te sluiten.
Een erg luchtig verhaal met ‘weinig om het lijf’ – letterlijk dan – met heel wat illustraties die een beperkte doelgroep tussen acht en tien kan doen gniffelen om de bloottoestanden, maar dan ook niet meer dan dat.


Pol Van Damme
september 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:11 oktober, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013