· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Bloedzusters

 Reeks:

 

 Auteur:

 Jackson Pearce

 Aantal blz.

 333

 Illustrator:

 (omslag) Tracy Shaw

 ISBN:

 9789048817207

 Uitgever:

 Moon Uitgevers

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 Engels: Mieke Prins en Moon

 Leeftijd:

 + 14

 Originele titel:

 Sisters Red

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 weerwolven, strijd, verliefdheid, zusters

 Prijs: €

 17,95

 

 

Scarlett March jaagt op weerwolven. Die hebben haar vroeger verwond bij een aanval. Scarlett beschermde haar zus Rosie en doet dat nu nog tot diens frustratie. Samen met de buurjongen en goede vriend Silas trekken ze naar de stad want er is iets op til bij de weerwolven. Rosie voelt zich ook aangetrokken tot Silas. Ze wil ook eens zonder de dreiging van de weerwolven leven maar anderzijds wil ze haar zus niet in de steek laten. Een moeilijke keuze.

De rage van de weerwolvenverhalen blijft blijkbaar nog steeds lezers lokken. Dit verhaal is een zoveelste variant van de strijd tussen goed en kwaad waarin ook een romantische noot niet mocht ontbreken. Omdat de weerwolvenjagers zussen zijn die elkaar door dik en dun steunen, krijgt het verhaal een wat andere wending als een verliefdheid om de hoek komt kijken. De aandacht gaat dan meer naar de verscheurdheid van Rosie die niet weet hoe ze haar verliefdheid, haar strijd tegen de weerwolven en de band met haar oudere zus samen een plaats in haar leven kan geven.
Het verhaal is afwisselend verteld vanuit het standpunt van één van de zussen. Daardoor krijgt de lezer een heel duidelijk beeld van de denkwijze van elk van de zussen. Verder verloopt het verhaal chronologisch. Het verhaal heeft veel vaart en de acties volgen elkaar snel op. Het is in een makkelijk leesbare stijl geschreven.
Goed voor een aantal uren ontspannen leesplezier zonder verdere diepgang.


Pol Van Damme
september 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:24 september, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013