· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De tijdrit

 Reeks:

 

 Auteur:

 Rod Waters

 Aantal blz.

 30

 Illustrator:

 Rod Waters

 ISBN:

 9789000318506

 Uitgever:

 Van Goor

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 Engels: Rindert Kromhout

 Leeftijd:

 + 5

 Originele titel:

 Eric's Big Day

 AVI:

 

 Thema’s:

 fietsen, race, helpen, vriendschap, liefde

 Prijs: €

 12,99

 

 

Op de dag van de grote koers nodigt Emilie haar beste vriendje Eric uit om bij haar naar de finish te komen kijken. Met na de spannende tijdrit een gezellige picknick.
Dat vindt hij een best plan.
Hij verzamelt al wat hij nodig kan hebben tijdens het fietsen bij elkaar en vertrekt op een spurtje. Hij heeft geen tijd te verliezen want hij vermoedt dat de wedstrijd al begonnen is.
Onderweg ontmoet hij tal van fietsers in problemen. Dankzij zijn verzamelde materialen kan hij iedereen helpen. De tijd dringt echter. Sneller en sneller koerst hij door. Tot hij nietsvermoedend als eerste over de finishlijn fietst ...

De auteur en illustrator van dit charmerende prentenboek weet mooi de Franse 'joie de vivre' te vatten in luchtige prenten. 'Tati' is nooit ver weg.
Zijn stapelverhaal sleept je mee doorheen een fietswedstrijd waarbij je als lezer/kijker een soort toeschouwer bent van de wedstrijd zelf. Het nietsvermoedende hoofdpersonage ontroert je in al zijn naïeve spontaneïteit.
Het verhaal zelf had bondiger en snediger gekund, maar daar maal je niet om. Want de zacht ingekleurde prenten, de fijne humor en de warme sfeer compenseren dit ruimschoots.


Eric Vanthillo
augustus 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:11 september, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013