· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Kwartetboek dierenrecords

 Reeks:

 

 Auteur:

 Anne Scheller

 Aantal blz.

 126

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789461881496

 Uitgever:

 De Lantaarn

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 Duits: Hennie Volkers/Vitataal

 Leeftijd:

 + 8

 Originele titel:

 Quartettbuch Tierrekorde

 AVI:

 9

 Thema’s:

 dieren, kwartetspel

 Prijs: €

 7,95

 

 

Dit boek bevat een spel met 32 kaarten die 8 kwartetten vormen over dierenrecords. De spelregels staan op de achterkant van de bovenste kaart. Als je nog meer over de dieren wil weten, vind je in het boek bij elk dier dat op een spelkaart vermeld staat een signalement: de afbeelding van de kwartetkaart/spelkaart op de linkerpagina met grote foto’s geïllustreerd en allerlei interessante weetjes over het dier zelf.
In de inleiding vertelt de auteur over verschillende soorten records die in het dierenrijk gebroken worden zoals bv. oneindig veel soorten dieren, heel veel jongen, bouwmeesters, grote eters, reuzen en dwergen, huisdieren, uitgestorven dieren, ... Er wordt vlot tussen de verschillende onderwerpen gezapt zodat er op 8 pagina’s heel wat informatie wordt gegeven.

Na de inleiding is er een handige onderverdeling in landzoogdieren, waterzoogdieren, vissen, ongewervelde waterdieren, reptielen, amfibieën, vogels, insecten en spinnen. Telkens worden er per onderverdeling de 4 spelkaarten afgebeeld op een dubbele pagina en verder toegelicht. De foto’s zijn mooi en duidelijk, de tekst bevat veel weetjes over de verschillende dieren en de soorten in het algemeen waarbij telkens de klemtoon wordt gelegd op de records die deze dieren moeiteloos verbreken. Op deze manier geeft dit kwartetboek via het spelplezier ook interessante weetjes uit de dierenwereld.

 

Hilde Umans
juni 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:21 juli, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013