· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De Indringers

 Reeks:

 Broederband, deel 2

 Auteur:

 John Flanagan

 Aantal blz.

 439

 Illustrator:

 (omslag) Jeremy Reston

 ISBN:

 9789025751159

 Uitgever:

 J.H. Gottmer

 uitgavejaar

 2012

 Vertaler uit…:

 Engels: Wybrand Scheffer

 Leeftijd:

 + 11

 Originele titel:

 Brotherband Book 2: The Invaders

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 avontuur, vriendengroep, varen, gevecht

 Prijs: €

 15,95

 

 

Hal en zijn team ‘De Reigers’ achtervolgen met hun schip de piraten die er met de Andomal – het waardevolste voorwerp bij de Skandiërs – vandoor zijn. Een storm dwingt hen echter om te schuilen. Ze gebruiken die tijd om hun krijgskunst verder te trainen en Hal denkt een bijzonder wapen uit. Ondertussen hebben de piraten een nabijgelegen stadje veroverd. Hal komt hen op het spoor. Hoe kan hij het met zijn kleine groep halen tegen doorwinterde piraten? Hal moet een plan bedenken dat niet mŕg mislukken.

Dit is het tweede deel uit de reeks ‘Broederband’. Het gaat verder waar het eerste deel is geëindigd. Het is mogelijk dit deel los van het eerste te lezen, al zullen er dan heel wat details zijn die niet helemaal duidelijk zijn.
Het verhaal draait voornamelijk over het sterker worden van het team van Hal en zijn zoektocht naar de piraten. Hoewel het avontuur pas na zo’n honderdzestig bladzijden echt vaart krijgt, slaagt de auteur er toch in de aandacht van de lezer te behouden. Zijn filmische vertelkunst en de herkenbaarheid van de personages dragen daar zeker toe bij. Eenmaal de beslissende fase ingezet, volgen de gebeurtenissen elkaar in snel tempo op. Het verhaal wordt door een alwetend auteur verteld vanuit het standpunt van verschillende personages. Het ene moment volgt de lezer Hal en zijn rechterhand Thorn, dan springt het standpunt over naar de kapitein van de piraten of de inwoners van het belegerde stadje, al naar gelang het voor het verhaal nodig is. Door deze werkwijze kan de lezer het verhaal vanuit verschillende standpunten beleven.
Uiteraard is het verhaal niet afgerond en zal de lezer de komende avonturen van Hal en zijn ‘Reigers’ in een derde deel verder kunnen volgen.
In zijn genre zeker de moeite waard!

 

Pol Van Damme
mei 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:01 juni, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013