· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De Gave

 Reeks:

 Heks & Tovenaar

 Auteur:

 James Patterson

 Aantal blz.

 277

 Illustrator:

 (omslag) Mikhail / Shutterstock

 ISBN:

 9789023474579

 Uitgever:

 Uitgeverij Cargo

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 Engels: Richard Kruis

 Leeftijd:

 + 14

 Originele titel:

 The Gift

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 fantasy, magie, verzet, totalitair regime

 Prijs: €

 17,50

 

 

Whit en Wisty zijn tovenaar en heks, maar hebben hun kwaliteiten pas onlangs ontdekt. Ze zijn in een strijd gewikkeld met de Nieuwe Orde, die alles naar hun hand wil zetten en waarin vrijheid geen plaats meer heeft. Whit en Wisty hebben zich aangesloten bij een verzetsgroep die probeert om kinderen uit de handen van de machthebbers te bevrijden. Maar de leider – de Ene die de Ene is – wil Whit en Wisty koste wat kost in handen krijgen om hun gave te kunnen bemachtigen en te gebruiken om zijn macht volledig te maken. Het is een ongelijke strijd.

Dit is het tweede deel uit de reeks ‘Heks & Tovenaar’ dat op het elan van het eerste verhaal doorgaat. Wat betekent dat de meest onmogelijke zaken kunnen gebeuren en er allerhande wendingen in het verhaal voorkomen die een lezer eerder in een Comic-strip ziet staan dan in een verhalend boek. Ook de personages komen zo over: stripfiguren die zich als kameleons kunnen omvormen tot wat ze maar willen. Maar op de meest penibele momenten lukt dat dan nét niet. Via holografische voorstellingen kunnen ze communiceren met hun gevangen ouders die hen dan op cryptische manieren tips overmaken die hen niet echt verder helpen bij hun problemen. Het komt allemaal erg ongeloofwaardig over.
Liefhebbers van dit soort fantasy zullen het wel kunnen smaken en als de lezer de achterflap mag geloven zijn er veel Amerikaanse fans die het boek de bestsellerslijsten injagen.
Voor een select clubje liefhebbers van dit vreemde soort fantasy.

 

Pol Van Damme
april 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:20 mei, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013