· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Rotmoevie

 Reeks:

 

 Auteur:

 Marian De Smet

 Aantal blz.

 190

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789048813469

 Uitgever:

 Moon/Dutch Media Uitgevers

 uitgavejaar

 2012

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 14

 Originele titel:

 

 AVI:

 9

 Thema’s:

 vriendschap, liefde, reizen

 Prijs: €

 16,95

 

 

Eppo is op weg naar nergens, om de wereld te ontdekken en in het reine te komen met wat er in zijn leven is gebeurd. Die reis was een idee van zijn ouders maar Eppo voelt dat alles waar hij thuis gek van werd gewoon met hem is meegereisd. Zijn vierde lift die dag is Tabby en hij besluit bij haar te blijven. Het wordt een lange rit naar Frankrijk waarbij ze hun eigen leven en hun problemen langzaam maar zeker aan elkaar vertellen....

Tijdens deze autotrip kom je te weten waarom Eppo aan het liften is en waarom Tabby met de auto van haar vriend naar het zuiden van Frankrijk rijdt. Ze vinden elkaar maar het duurt even voor het ijs volledig gebroken is en Eppo ook een beetje in zijn hart laat kijken. Aan de hand van flashbacks vertelt de auteur over Maarten, de pleegbroer van Eppo.
Door de korte hoofdstukken zit er voldoende vaart en afwisseling in de sfeer en het verhaal zelf. De auteur zorgt met mooi uitgekozen zinnen voor een geweldige sfeerbeschrijving waarin je als lezer wordt meegezogen in de roadmovie van Eppo en Tabby. Door de hartverwarmende beschrijvingen krijg je als lezer een perfect beeld van de verschillende personages; je geraakt nauwer bij hen betrokken en bent even benieuwd wat er nu allemaal aan de hand is en waarom Eppo en Tabby, elk op hun beurt, op reis zijn vertrokken. De zwoele zomer in Frankrijk is de perfecte setting voor dit boeiend en ontroerend reisverhaal.
Een aanrader!

Genomineerd voor de Boekenleeuw 2013

 

Hilde Umans
april 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:17 mei, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013