· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De diabetes survivalgids

 Reeks:

 survivalgidsen

 Auteur:

 Luc Descamps

 Aantal blz.

 143

 Illustrator:

 Josine van Schijndel

 ISBN:

 9789059329676

 Uitgever:

 Abimo

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 9

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 ziekte, diabetes

 Prijs: €

 11,95

 

 

Deze gids wil meer informatie geven over diabetes, voor wie er zelf mee te maken heeft of voor wie iemand kent in zijn omgeving die diabetes heeft. Op een duidelijke manier wordt verteld wat diabetes is, wat de gevolgen kunnen zijn, hoe je ermee omgaat en hoe je omgeving reageert of zou moeten reageren. De gids wil vooral duidelijk maken dat je met diabetes in je leven niet ‘anders’ bent dan de anderen, want dat iedereen wel iets ‘anders’ heeft.
Op een duidelijke en vlotte manier probeert de auteur de lezer op zijn gemak te stellen, hem duidelijk te maken dat hij niet ongelukkig moet zijn, maar op een positieve manier moet leren omgaan met diabetes. Hier en daar vind je dan ook een gedichtje, geschreven door kinderen met diabetes. Het zijn vrolijke tekstjes met een ernstige inhoud. Er gaat veel aandacht naar typische situaties die bij diabetes horen: het zelf prikken en spuiten, de hyper en de hypo, de eetgewoontes en de signalen van je lichaam leren opvangen. Veel informatie zal al wel doorgegeven zijn door de dokter, maar in deze gids krijg je alles nog eens op een begrijpelijke en aangename manier voorgeschoteld. In de laatste hoofdstukken staat heel wat informatie over organisaties in België en Nederland waar je lid kan worden of info kan krijgen. Of zelfs speciale vakanties kan regelen. Als slot is er nog een boodschap voor ouders en andere begeleiders, waar zij ook nog extra informatie kunnen uithalen. Een handige woordenlijst sluit alles af.
Deze handige gids kan je helpen heel wat vragen over diabetes te beantwoorden, voor jezelf of voor iemand in je omgeving.

 

Mik Ghys
april 2013 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:25 april, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013