· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Warres vleugels

 Reeks:

 

 Auteur:

 Inge Bergh

 Aantal blz.

 32

 Illustrator:

 Alain Verster

 ISBN:

 9789058387950

 Uitgever:

 De Eenhoorn

 uitgavejaar

 2012

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 7

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 opgroeien, vader-zoon, identiteit, helpen

 Prijs: €

 16,50

 

 

Dit aandoenlijke verhaal van loslaten en je eigen weg gaan, begint bij de laatste nacht van Warre in zijn kamer. De volgende dag moet hij gaan. Zijn vader stuurt hem op pad naar ergens. Alsmaar vooruit, op zoek naar iemand die hem af en toe een schop onder zijn kont wil geven. Want zijn vader wil trots op hem zijn als hij terug zal keren.
Eerst ontmoet hij een oude man die haast vergroeid is met een eik. Maar vader had hem duidelijk gezegd: 'Je moet vooruit in het leven'.
De boer die hij ontmoet wil hem wel meenemen, maar wil hem geen schop onder zijn kont geven.
Bij het oude vrouwtje aan de rand van het bos kan hij uiteindelijk blijven. Hij ervaart en krijgt er wijze levenslessen en groeit er op tot een groter en sterker persoon. Als iemand met vleugels, zo lijkt het wel.
Zal zijn vader nu trots op hem zijn?...

Bergh vertelt dit gevoelige verhaal met zuinige woorden. Zij wikt en weegt en construeert poëtische zinnen met vele stiltes waar tussen de regels door veel te lezen valt. Het is een verhaal dat je niet in een keer uitleest, maar dat je als het ware proeft en voelt. Op een tempo dat je tijd geeft tot persoonlijke reflectie.
De illustraties van Verster geven het verhaal een stevige meerwaarde en kloppen er perfect bij. Hij combineert verschillende technieken tot grote, dromerige prenten vol details. De ingetogen gelaatsuitdrukkingen, de zachte kleurtoetsen, de opvallende composities, ..., je voelt en ziet de hand van een tekenaar met veel talent.

Dit is geen prentenverhaal als 13 in een dozijn, maar een origineel en pakkend verhaal met een sterke persoonlijke toets van de makers dat je als lezer/kijker niet onberoerd kan laten. Vandaar een aanrader!

 

Eric Vanthillo                                                                                               
januari 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:06 februari, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013