· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Piepelotheek

 Reeks:

 

 Auteur:

 Lorenz Pauli

 Aantal blz.

 26

 Illustrator:

 Kathrin Schärer

 ISBN:

 9789025752064

 Uitgever:

 Gottmer

 uitgavejaar

 2012

 Vertaler uit…:

 Duits: Esther Ottens

 Leeftijd:

 + 5

 Originele titel:

 Pippilothek??? Eine Bibliothek wirkt Wunder

 AVI:

 

 Thema’s:

 bibliotheek, boeken, lezen, fantasie

 Prijs: €

 12,95

 

 

“Een muis geniet van de avondstilte. Maar opeens ruikt het naar vos. En er klinkt een geluid...”
Dit is het begin van een verhaal waarvan het cliché zou zeggen dat het spannend en griezelig is. Niets is echter minder waar. Want hier gaat het om een verrassend en origineel prentenverhaal over het uitlenen van boeken en de kracht van lezen en voorgelezen worden. Een warm pleidooi voor het wonder van boeken dus!

Vos zit Muis op de hielen, maar zij belanden in een bibliotheek, wat voor Vos een totaal onbekende plek is. Een piepelewattum? Een piepelotheek? ...
Muis leert hem de kracht van de verbeelding door boeken kennen. Vos verlekkert zich aan een boek over kippen, terwijl Muis zich overgeeft aan een goochelboek. De volgende keer helpt Kip Vos om te lezen. Als de boer in de bibliotheek verschijnt (met een kookboek over het bereiden van kippen) beramen zij een slim plan. En samen lezen en verwonderen zij zich nog lang en gelukkig...

Het verhaal bouwt zich gestaag op naar een deugddoend einde en zit vol verrassende wendingen. De karakters van de verschillende dieren zijn duidelijk en werken op je lachspieren. De impulsieve maar ietwat domme vos, de eigenwijze muis en de lepe kip.
De warme prenten vol details zijn expressief en fantasierijk. De tekst en de illustraties vullen elkaar aan en creëren samen een verrassend verhaal.

Een mooi en origineel boek dat doordrongen is van de liefde voor het boekenvak. Vandaar een aanrader!

 

Eric Vanthillo
januari 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:06 februari, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013