· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Met Barbapapa de wereld rond

 Reeks:

 

 Auteur:

 Annette Tison

 Aantal blz.

 12 (carrouselboek)

 Illustrator:

 Talus Taylor

 ISBN:

 9789025752071

 Uitgever:

 Gottmer

 uitgavejaar

 2012

 Vertaler uit…:

 Engels: J.H.Gever

 Leeftijd:

 + 3

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 Barbapapa's, wereldreis, fantasie

 Prijs: €

 12,95

 

 

In dit kleurrijke prentenboek dat zich openvouwt als een carrousel, volg je de Barbapapa's op wereldreis. Op elke dubbele pagina zijn zij in een ver land waar zij vreemde dieren ontmoeten. In Afrika koelen zij af bij een meertje in de buurt van een leeuw, op de Galapagoseilanden rijdt Barbabella op een reuzenschildpad, in China filmen zij de pandaberen, op de Noordpool is Barbabee dikke vrienden met de ijsbeer, in Australië beschildert Barbabob de eieren van een lieve Kasuaris en in Noorwegen zwaaien zij naar de Kerstman die op zijn beurt de wereld rondreist met vele cadeautjes.
Door het carrouselsysteem toont dit alles zich 3-dimensionaal als je het boek openvouwt als een waaier. Als je het roze lintje dichtknoopt toont het ganse boek zich als een sluitend geheel, met in het midden nog een extra lintje waardoor je het open boek kan ophangen als een mobiel.
Een speels boek voor de liefhebbers van Barbapapa waarvan de vorm overheerst, want het verhaal is vrij zwak tot nietszeggend. Kijken en spelen is de boodschap.

 

Eric Vanthillo
januari 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:06 februari, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013