· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Ik wil voor altijd bij je zijn

 Reeks:

 

 Auteur:

 Harmen van Straaten

 Aantal blz.

 30

 Illustrator:

 Harmen van Straaten

 ISBN:

 9789025857103

 Uitgever:

 Leopold

 uitgavejaar

 2012

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 5

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 winter, sneeuwman, sprookje, liefde

 Prijs: €

 9,95

 

 

Op een ijs- en ijskoude winternacht terwijl alle mensen sliepen, praatte het speelgoed met elkaar. Ze roddelden en kibbelden en hunkerden naar om ter meest aandacht. De sneeuwman in de glazen bol wilde hier niet aan deelnemen. Hij voelde zich eenzaam en opgesloten in zijn bol. Elders in de kamer hoorde hij iemand met zachte en heldere stem zingen: “Wil jij vanavond dansen met mij?” Hij had nog nooit zoiets moois gehoord. Kon hij maar uit zijn bol stappen.
Toen sloeg de klok twaalf uur en verdween de glazen omhulling. En van het engeltje boven op de klok mocht de sneeuwman één wens doen. Een wens die één uur zou duren. Niet langer! En zo beleefde de sneeuwman het mooiste uur van zijn leven. Na dat uur zou zijn leven nooit meer zijn als voorheen ...

Dit hedendaagse sprookje doet je letterlijk smelten van fijn genot. Je leest en geniet en identificeert je perfect met de eenzame sneeuwman of met het hunkerende danseresje. Het einde beantwoordt volledig aan de universele droom en het plezier van het samenzijn en de liefde.
Het verhaal overstijgt de realiteit en doet je dromen. Het bouwt zich rustig op, stap na stap en weet je naar het einde toe te verrassen.
De personages zijn helder en duidelijk. De twee hoofdpersonages staan in schril contrast tegenover het kibbelende en eigenwijze speelgoed.
Het allermooist nog zijn de sfeervolle prenten. Met zachte kleuren en speelse lijnen schildert van Straaten beeldige plaatjes die het lieflijke verhaal perfect verbeelden.

 

Eric Vanthillo
januari 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:06 februari, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013