· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Spookschrijvers

 Reeks:

 

 Auteur:

 Henk Hardeman

 Aantal blz.

 160

 Illustrator:

 (omslag) Sproud

 ISBN:

 9789025112066

 Uitgever:

 Holland

 uitgavejaar

 2012

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 

 AVI:

 9

 Thema’s:

 school, schrijver, magie, avontuur

 Prijs: €

 12,50

 

 

Een mysterieuze schrijver GG gaat een bezoekje brengen aan de school van Schaduw en Blondie. Er is echter slechts één leerling, Borstelkop, die deze GG blijkt te kennen en er helemaal weg van is. Als iedereen dan toch een boek kan bemachtigen, is iedereen plots even enthousiast. Na het bezoek van de schrijver krijgt Borstelkop een uniek boek. Even later blijkt Borstelkop spoorloos. Schaduw en Blondie gaan op onderzoek uit op vraag van hun meester. Maar dan verdwijnt de meester ook. Tijd om in te grijpen, vindt Schaduw. Maar hoe?

Dit fantasierijke verhaal snoept mee van het succes van de griezelverhalen van het enige echte GG: het Griezel Genootschap. Zeker als Bies van Ede zijn naam ook op de achterflap staat vermeld. De mysterieuze GG blijkt inderdaad een enge kerel te zijn die één of ander vreemd manuscript op de kop heeft getikt en daaraan zijn eigen succes te danken heeft.
Het verhaal blijft echter heel luchtig. De namen van de leerlingen zijn bijnamen die hun meester hen gegeven heeft. De meester zelf is ook al geen echt toonbeeld voor de kinderen.
Het verhaal moet het hebben van het mysterieuze gegeven dat Schaduw en Blondie moeten zien te ontrafelen. Het verhaal is voor het grootste deel geschreven vanuit het standpunt van Schaduw, maar springt ook voor een deel over naar Blondie. Het verhaal leest vlot en is geschreven in een makkelijk leesbare taal. Het is duidelijk dat het zich afspeelt in Nederland door het taalgebruik en sommige gebeurtenissen.
Een klein verhaaltje dat snel wegleest maar weinig diepgang vertoont.

 

Pol Van Damme
januari 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:10 januari, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013