· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Engelenkus

 Reeks:

 

 Auteur:

 Hilde E. Gerard

 Aantal blz.

 146

 Illustrator:

 (omslag) Sin Aerts

 ISBN:

 9789059084483

 Uitgever:

 Davidsfonds/Infodok

 uitgavejaar

 2012

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 12

 Originele titel:

 

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 vampiers, inwijding, avontuur

 Prijs: €

 16,95

 

 

Na de gebeurtenissen in de kapel, moet Bob versneld ingewijd worden in de vampierenclan. Maar ondertussen zitten de tegenstrevers niet stil en wordt het net rond Bob en de zijnen aangehaald. Er blijkt slechts één uitweg mogelijk. Maar ook die blijkt gekend te zijn door de ‘anderen’. Het wordt een levensgevaarlijke vlucht.

Dit is het vervolg op ‘Vampierenbruid’ waarin de verschillende personages in beeld zijn gebracht en Bob al een heldendaad heeft verricht die hem echter geen weg terug meer biedt.
Het verhaal gaat verder waar het vorige eindigde. Voor wie het eerste deel niet gelezen heeft, is het dan ook een vrij onmogelijke opdracht om het geheel van het verhaal te vatten. In dit verhaal introduceert de auteur nog een nieuw ‘wezen’ dat zich tot taak heeft gesteld om jacht te maken op de vampiers. Merkwaardig is ook de rol van de  engelen die aan een kant strijden waar men het niet zou verwachten.
Net zoals in het eerste deel wordt het verhaal verteld door een ik-figuur. Maar – eveneens zoals in het eerste deel – is het aan de lezer om uit te maken welke ik-figuur er aan het woord is. Iets wat nog steeds voor enige verwarring kan zorgen.
Dit verhaal past volledig in de huidige hype rond vampiers, weerwolven en andere mysterieuze wezens die er – als gewone mensen vermomd – bizarre gewoontes op na houden.
Deze reeks lijkt op  Cassandra Clare ‘s ‘Kronieken van de onderwereld’. Al wordt er in die reeks veel dieper ingegaan op de onderlinge strijd tussen de verschillende wezens en blijft het in dit verhaal allemaal eerder aan de oppervlakte en blijft de strijd beperkt tot Bob en zijn clan tegen enkele andere wezens.
Leuk lezend verhaal dat de lezer moeiteloos kan onderhouden.

 

Pol Van Damme
november 2012


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:28 november, 2012
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2012