· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Sneeuwwitje

 Reeks:

 

 Auteur:

 Gebrs Grimm, Piet De Loof (bewerking)

 Aantal blz.

 48

 Illustrator:

 Benjamin Lacombe

 ISBN:

 9789059328860

 Uitgever:

 Abimo

 uitgavejaar

 2012

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 6

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 sprookje, liefde, Sneeuwwitje, haat, jaloezie

 Prijs: €

 17,50

 

 

Deze uitgave van Sneeuwwitje dwingt respect af. Niet alleen door de omvang van het boek of door de vormgeving en de papierkeuze die erg luxueus aanvoelen, maar vooral door de fascinerende illustraties van Benjamin Lacombe.
Hij weet als geen ander dromen en fantasieën weer te geven in grote, mysterieuze prenten en zo de kijker aan te spreken op zijn emotie. Hij beeldt voortdurend een realiteit af die hij tegelijkertijd overstijgt. Zijn figuren zijn gestileerd en ogen lieflijk, terwijl de wreedheid er soms van afdruipt.
Hij schildert en kleurt zijn prenten in met voorzichtige streken en zachte kleuren. Stuk voor stuk pareltjes waarop je niet uitgekeken raakt.
De vele zachtgekleurde prenten worden af en toe afgewisseld met indrukwekkende, expressionistische potloodtekeningen zonder inkleuring. Hierin imponeren de gedetailleerde lijnvoeringen en de expressieve uitdrukkingen.
De makers hebben gekozen voor een sprookjesversie die dicht aanleunt bij het origineel. Met veel respect ervoor maakt De Loof de vertelling iets vlotter en meegankelijker dan de klassieke versie. Zijn geüpdatete tekst laat zich vloeiend voorlezen.

Deze versie zal vele kinderen en volwassenen aanspreken en bij elkaar brengen. Urenlang (voor)leesgenot voor oog en oor! Vandaar zeker een aanrader.

 

Eric Vanthillo
november 2012


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:22 november, 2012
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2012