· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Sinterklaas en het kleine
 hoogtevreespietje

 Reeks:

 

 Auteur:

 Youp van 't Hek

 Aantal blz.

 32

 Illustrator:

 Marije Tolman

 ISBN:

 9789025861391

 Uitgever:

 Leopold

 uitgavejaar

 2012

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 4

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 Sinterklaas, hoogtevrees, angst, moed

 Prijs: €

 10,95

 

 

Sinterklaas en zijn vele Zwarte Pieten wonen in Spanje, waar zij een fijne tijd hebben. Maar één Piet is niet zo vrolijk. Hij is het kleinste Pietje en heeft hoogtevrees. Zij noemen hem Pietje Puk. Hij heeft veel last van zijn angst. Want hij durft op het strand geen berg of een kuil te scheppen. Veel te hoog of veel te diep. In zijn bed durft hij ook niet te slapen. Hij zou er kunnen uitvallen. Melk drinkt hij van een schoteltje, want zijn beker is te diep. Dit is wel een probleem, omdat hij met de andere Zwarte Pieten op de daken zal moeten klimmen om de cadeautjes door de schoorstenen te gooien. Maar Sinterklaas en Grote Piet weten er raad op ...

Een herkenbaar prentenboek over hoogtevrees in de fantasierijke wereld van Sinterklaas. De tekst laat zich lekker voorlezen.
De kleurrijke prenten zijn sfeervol en vullen het verhaal goed aan. Zij voegen er vele fantasierijke elementen en details aan toe die prettig zijn om te ontdekken. Zij creëren een originele variatie op de herkenbare verhalen van de Sint en zijn Pieten.

 

Eric Vanthillo
november 2012


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:12 november, 2012
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2012