· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Zoveel als de wereld hou ik van jou

 Reeks:

 

 Auteur:

 Imme Dros

 Aantal blz.

 64

 Illustrator:

 Harrie Geelen

 ISBN:

 9789045113647

 Uitgever:

 Querido

 uitgavejaar

 2012

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 4 (voorlees)

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 knuffeldier, muizen, baby, vriendschap

 Prijs: €

 14,95

 

 

Het leven van de knuffel Muis, begint in de lappenmand en eindigt, zovele jaren later, op het hoofdkussen van Luzily met de beugel. Daar belooft zij hem dat zij altijd samen zullen blijven. Want zij houdt zoveel van hem, zoveel als de wereld.
Daartussenin zitten vele jaren waarin Muis Luzily ziet opgroeien vanaf de prille wieg. Hij maakt kennis met echte muizen en met de kat op jacht, met de boekenworm in de doos, met wormen in de regen en de merel die er hongerig op toeziet, met de mug die de baby wil prikken, met zijn spiegelbeeld (Of is dit een andere Muis?), met de hamster die hem jaloers maakt, met de klok die hem geen moer interesseert, met het ziekenhuis waar hij verloren raakt en Roze Ko ontmoet, enz.

Dros verrast ons met deze innemende verhaaltjes over een meisje en haar knuffeldier. Deze keer geen historische helden, maar allerlei figuren uit de gewone, herkenbare wereld.
In korte hoofdstukjes, die prima voor te lezen zijn of zelf te lezen vanaf een jaar of 6,  laat zij dieren en objecten praten met elkaar. Met veel fantasie en met al evenveel liefde en zorg beschrijft zij bescheiden miniatuurtjes uit het gewone leven.
Spanning moet je hier niet zoeken, wel veel menselijke genegenheid en warmte.
De illustraties van Geelen zijn niet overrompelend of spectaculair, maar al even bescheiden en met veel zorg en expressie neergezet als de verhalen zelf. De geschilderde prenten zijn wisselend: de ene keer concreet en realistisch, de andere keer meer sfeerbepalend en suggestief.

 

Eric Vanthillo
oktober 2012


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:11 november, 2012
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2012