· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Het LEGO® boek

 Reeks:

 

 Auteur:

 Daniel Lipkowitz

 Aantal blz.

 199

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789048814183

 Uitgever:

 Moon / Junior Press

 uitgavejaar

 2012

 Vertaler uit…:

 Engels: Olav Beerner, Juniorpress Books,
 
Moon

 Leeftijd:

 + 9

 Originele titel:

 The LEGO® Book

 AVI:

 

 Thema’s:

 speelgoed, Lego, geschiedenis

 Prijs: €

 17,95

 

 

Iedereen kent LEGO en speelt met LEGO. Maar hoe is die LEGO steen kunnen uitgroeien tot een begrip dat iedereen kent? Dit boek toont de geschiedenis van LEGO vanaf de eerste blokjes. Het is een geschiedenis die aantoont dat ook speelgoed steeds evolueert. Maar ook dat deze stenen steeds voor nieuwe creaties kunnen zorgen. Hun toepassingen zijn onuitputtelijk, de mogelijkheden eindeloos. En de resultaten geven de bouwers een gevoel van fierheid en ontwikkelen hun creativiteit.
Het verhaal van LEGO begon in 1916 in Denemarken, bij een timmerman die geloofde in degelijk speelgoed voor kinderen. In het begin was alles in hout, vanaf 1947 werd er ook plastic gebruikt. En in 1949 werden de eerste LEGO stenen gemaakt. Het LEGO systeem sloeg aan en breidde steeds meer uit. Er werden voortdurend nieuwe initiatieven genomen die de populariteit van LEGO verhogen: Duplo, LEGO minifiguren, LEGO technic. Ook werd er gebruik gemaakt van populaire figuren, zoals Harry Potter, Indiana Jones of de spectaculaire wereld van Star Wars.
Doorheen dit boek krijg je een mooi overzicht van al deze evoluties. Regelmatig zorgt een tijdsbalk voor een mooi overzicht, net als de pagina’s met ‘onvergetelijke sets’ die een selectie van de bouwdozen tonen. Een algemene tekst op elke dubbele pagina situeert het onderwerp, waarbij dan prachtige foto’s staan. De vele kleine foto’s rondom zijn telkens voorzien van de naam en omkadering van desbetreffende bouwdoos.
Het is een prachtig kijkboek waarbij je vol nostalgie of interesse elke bladzijde omdraait. Deze fascinerende wereld van bouwstenen blijft tot de verbeelding spreken. En na het lezen en bekijken van dit boek, wil je alleen maar je LEGO uit de kast halen en beginnen bouwen!

 

Mik Ghys
oktober 2012 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:11 november, 2012
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2012