· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Ben jij dat Wolf?

 Reeks:

 

 Auteur:

 Steve Cox

 Aantal blz.

 20

 Illustrator:

 Steve Cox

 ISBN:

 9789089418197

 Uitgever:

 Memphis Belle / wpg

 uitgavejaar

 2012

 Vertaler uit…:

 Engels: Loes Randazzo

 Leeftijd:

 + 3

 Originele titel:

 Is that you Wolf?

 AVI:

 

 Thema’s:

 wolven, boerderij, gevaar, zoektocht

 Prijs: €

 12,95

 

 

Biggetje is ervan overtuigd dat Wolf ergens rondsluipt op de boerderij en gaat op zoek. In het schapenhok bij het pasgeboren lammetje? Buiten bij de varkens? In het kippenhok waar alle kippen al lang op stok zitten? Bij de eenden in de vijver? Hij vindt hem echter nergens. Als hij denkt dat de kust veilig is en in het bos gaat spelen met de andere dieren, zit er iemand in de boom naar hen te gluren ...

Dit prentenboek is op zich niet spannend of eng, maar de gimmick waarrond het is opgebouwd wel: telkens Biggetje ergens zoekt, kan je je hand in een gleuf steken. Op de gleuven staat telkens: “Steek je hand in de gleuf als je durft! Misschien ligt Wolf wel op de loer, dus... Pas op!” Als je je hand er dan insteekt, voel je telkens een materie die verwijst naar de dieren (zachte schapenwol, schuurderige varkenspoten, scherpe kippenpoten, kleverige kikkerhuid, enz. ...).
Een verrassende gimmick die bij kleine kinderen zeker zal aanslaan!
Het boek en de prenten zelf ogen minder origineel. De dieren ogen stroef en houterig, de composities hebben weinig sfeer. De prenten in hun totaliteit zijn te eendimensionaal om te boeien.
De sobere tekst vertelt het verhaal maar geeft het geen meerwaarde.
Zonder de spannende luikjes zou dit boek verdwijnen in de anonimiteit van 13 in een dozijn, maar nu geeft het zijn doelpubliek wel iets speelbaars mee. 

 

Eric Vanthillo
oktober 2012


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:11 november, 2012
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2012