· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De raadsels van Sam

 Reeks:

 

 Auteur:

 Edward van de Vendel

 Aantal blz.

 151

 Illustrator:

 Philip Hopman

 ISBN:

 9789045113258

 Uitgever:

 Querido

 uitgavejaar

 2012

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 9

 Originele titel:

 

 AVI:

 9

 Thema’s:

 vriendschap, avontuur, dieren

 Prijs: €

 12,95

 

 

Sam, de sneeuwwitte berghond van Kix, is een geheimzinnige hond: hij kan namelijk door zijn gejank een boodschap aan Kix doorgeven en wil niets liever dan eindeloos geaaid worden. Sam trekt er af en toe op uit en beslist zelf waar hij dan slaapt. Op een koude winterdag blijft Sam langer weg dan gewoonlijk. Kix vreest het ergste omdat hij heeft gemerkt dat Sam wat ouder wordt en soms droevig voor zich uit staart. Maar hij geeft niet op en gaat op zoek naar Sam...

Dit is het meesterlijke vervolg op ‘Toen kwam Sam’. Een spannend en heel gevoelig geschreven verhaal, waarbij de auteur zowel rekening houdt met de gevoelens van Kix als van de hond Sam zelf. Prachtig hoe de ware vriendschapsbanden tussen de hond Sam en Kix worden beschreven. Als lezer leef je helemaal mee met het bange wachten, de twijfels, de onzekerheid, de spannende zoektocht met opa naar Sam.
De prachtige apotheose zorgt voor een ontroerend mooie climax van een aangrijpend verhaal. Edward van de Vendel slaagt er weerom in om in knap geschreven en fijngevoelige zinnen een sterk verhaal te brengen. De levendige dialogen, de realistische beschrijvingen en de sterk uitgewerkte personages zorgen voor een evenwichtig verhaal. Als lezer ben je helemaal betrokken en voel/leef je mee met Kix. De sfeervolle, prachtige zwart-wit-tekeningen van Philip Hopman maken er een mooi geheel van.
Een aanrader!
Lees hier de bespreking van ‘Toen kwam Sam’, het eerste boek over de mysterieuze hond Sam die Edward van de Vendel heeft ontmoet tijdens een familiebezoek in Canada.

 

Hilde Umans
augustus 2012


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:31 oktober, 2012
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2012