· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Oneindig

 Reeks:

 Deadline-trilogie

 Auteur:

 Rachel Ward

 Aantal blz.

 237

 Illustrator:

 (omslag) Lenaleen / Steve Wells

 ISBN:

 9789047704348

 Uitgever:

 Lemniscaat

 uitgavejaar

 2012

 Vertaler uit…:

 Engels: Lydia Meeder

 Leeftijd:

 + 14

 Originele titel:

 Numbers: Infinity

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 toekomst, overleven, macht, liefde

 Prijs: €

 15,95

 

 

Na de Chaos van 2027 trekken Adam, Sarah en de kleine Mia van de ene plek naar de andere. Iedereen wil iets van Adam nadat bekend is geworden dat hij iets unieks kan – de nummers zien in de ogen van iemand anders; de datum waarop deze persoon zal sterven. Dan verschijnen er mannen die de hulp van Adam willen. Maar hij vertrouwt het niet. Om hem toch mee te krijgen wordt de kleine Mia ontvoerd. Adam moet nu wel mee. Maar wat willen ze echt van hem?

Dit is het laatste deel van de ‘Deadline-trilogie’. ‘Deadline’ en ‘De Chaos’ gaan dit deel vooraf. Ondertussen is ook de tijd verder gevorderd en komt er een nieuwe generatie aan: de kleine Mia. Zij blijkt een nog vreemdere gave te bezitten dan Adam. Het grootste deel van dit verhaal speelt zich af in een geheime legerbasis waar wetenschappers en machthebbers zonder scrupules hun gangen gaan. Adam en Sarah zijn daar de slachtoffers van. Meer dan hun gave is het de liefde voor elkaar en hun kind die hen overeind houdt en hen de kracht en de moed geeft om alles op alles te zetten om uit hun gevangenschap te ontsnappen.
Het verhaal leest bijzonder vlot en de acties volgen elkaar in snel tempo op. Ook op momenten dat Adam en Sarah het eigenlijk niet meer zien zitten, blijft de lezer geboeid. De personages van Adam en Sarah worden heel herkenbaar geschetst en komen bijzonder levensecht over als twee mensen die er voor elkaar willen zijn, koste wat het kost. In een bijzonder spannend slot vinden de leden van het gezin elkaar terug en blijkt de kleine Mia een veel grotere rol te spelen dan zelfs haar ouders hadden verwacht.
Een heel boeiend en geloofwaardig verhaal dat positief wordt afgesloten. Beslist de moeite waard.

 

Pol Van Damme
augustus 2012


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:20 september, 2012
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2012