· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Het Lego ideeënboek

 Reeks:

 

 Auteur:

 diverse

 Aantal blz.

 200

 Illustrator:

 (foto’s) Gary Ombler

 ISBN:

 9789048813445

 Uitgever:

 Juniorpress Books / Moon

 uitgavejaar

 2011

 Vertaler uit…:

 Engels: Olav Beemer

 Leeftijd:

 + 9

 Originele titel:

 The Lego Ideas Book

 AVI:

 

 Thema’s:

 Lego, bouwen, knutselen, fantasie

 Prijs: €

 17,95

 

 

Wie graag bouwt met Lego, kent de onbegrensde mogelijkheden van deze bouwstenen. Toch is het niet altijd eenvoudig om je ideeën ook in werkelijkheid om te zetten. Enkele hevige Lego-fans mogen in dit boek enkele van hun ideeën voorstellen. Er staan geen bouwplannen in dit boek, alleen een massa leuke ideeën waar je zelf verder kan op fantaseren. Het geeft je tips hoe je iets kan bouwen met de beperkingen die de stenen toch hebben. Het zorgt ook voor veel inspiratie, waardoor je extra mogelijkheden ziet voor de stenen of elementen die je bezit.
Het boek is opgedeeld in 6 thema’s: ‘auto’s, treinen en vliegtuigen’, ‘dorp en platteland’, ‘niet van deze wereld’, ‘lang, lang geleden’, ‘een wereld vol avontuur’ en ‘bouw en bewaar’.  Na elk hoofdstuk komt een fanatieke Lego-bouwer aan het woord, die vertelt over zijn passie, zijn specialiteit en zijn verzameling. Telkens weer ligt de nadruk op het creatief omspringen met het basismateriaal. Proberen, afbreken en opnieuw proberen is de grote boodschap.
Elk hoofdstuk biedt een massa voorbeelden, met mooie, duidelijke foto’s. Naast de foto krijg je wat detailinformatie over bepaalde elementen van het bouwwerk. Maar nergens krijg je een gedetailleerd bouwplan, dat moet je zelf maar ontdekken, al doende. De vele Legomannetjes die opduiken in het boek, geven grappige commentaar en zorgen voor een ludiek accent. Dit is een prachtig boek vol leuke ideeën voor de Legoliefhebbers die graag hun fantasie gebruiken en niet alleen de vaste bouwplannetjes volgen.

 

Mik Ghys
juni 2012 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:17 juni, 2012
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2012