· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Rudy's danspaleis (+ CD)

 Reeks:

 

 Auteur:

 Rudi Genbrugge (teksten en muziek)

 Aantal blz.

 63

 Illustrator:

 (foto's) Luk Monsaert

 ISBN:

 9789059084346

 Uitgever:

 Davidsfonds/Infodok

 uitgavejaar

 2012

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 8

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 muziek, zingen, dansen, feest

 Prijs: €

 19,95

 

 

De muzikant en multi-instrumentalist Rudi Genbrugge reist rond met zijn 'Rudy's Danspaleis', een waanzinnig dansfeest voor kinderen van 4 tot 12 jaar en wie hen begeleid. Met twee duivelse horentjes op zijn hoofd speelt hij een eenmansorkest en laat hij zich bijstaan door de immer blonde, swingende Sabrina's. Af en toe zijn er gastmuzikanten/-zangers zoals Rick De Leeuw, Maaike Cafmeyer, Guido Belcanto, Ludo Mariman of Esmé Bos, die hier op de CD ook meezingen.

Dit bonte boek met CD is een neerslag van die danspaleis-gekte.
Op de CD vind je 12 nummers in tal van stijlen als pure rock, boogie woogie, een romantische slow, een line dance, een dolle polonaise, enz. ...
De inhouden van de liederen zijn al even gevarieerd: over het danspaleis op wereldreis in Afrika, Amerika, Azië en Alaska, over mooie, lonkende meiden, over confituur op de muur, over Sabrina de mooiste van de klas die verslaafd is aan shoppen, over de dieren in de dierentuin die willen weten hoe het met je is, over nog niet willen gaan slapen, over het mooie meisje zonder naam dat verdween als sneeuw voor de zon, over alle dagen feest, over hoe het met zijn tweetjes helemaal anders is dan alleen, over Sabrina's tovermedicijn in een spuitbus, over het poetsen van je tanden (liefst niet met javel of azijn of paté of marsepein) en over een walsje met je liefste.
Na de gezongen versies krijg je ook nog karaokeversies te horen om lekker luid mee te zingen.
Variatie troef dus!
Het boek sluit grafisch perfect aan bij deze feestmuziek. De foto's zijn overduidelijk en expressief, hilarisch en met vette knipogen. De vormgeving is speels en doordrongen van de nodige feestgekte.
De teksten van de liedjes staan erin afgedrukt, maar nog zoveel meer: bij elk liedje hoort ook een dans. Die krijg je telkens uitgelegd met hilarische foto's als strips en duidelijke, niet mis te verstane instructies.
Dus, mocht je Rudy's Danspaleis niet live meemaken, kan je met dit boek toch genieten, dansen en meezingen met de gevarieerde muziek.
Achteraan krijg je nog enkele spelletjes en is er ruimte om je boek te laten signeren.

 

Eric Vanthillo
juni 2012


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:11 juni, 2012
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2012