· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Vicks

 Reeks:

 

 Auteur:

 Mack

 Aantal blz.

 32

 Illustrator:

 Mack, Rob Doolaard (foto's)

 ISBN:

 9789044817522

 Uitgever:

 Clavis

 uitgavejaar

 2012

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 3

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 ijsberen, dieren, dierentuin

 Prijs: €

 13,95

 

 

Naar aanleiding van de eerste verjaardag van het ijsbeertje Vicks (op 6 december 2011) in de Rotterdamse dierentuin Diergaarde Blijdorp, verscheen dit prentenboek waarin foto's en tekeningen zijn eerste levensjaar verbeelden.

De maker kiest duidelijk de kaart van de schattigheid. De foto's doen je smelten van vertedering. De eenvoudige tekeningen erbij van vogels, eenden, kraaien, rotsen, ... voegen er wat fantasie aan toe.
Week na week groeit Vicks zienderogen en wordt hij van een klein en pluizig bolletje tot een stoere knul van een ijsbeer.
Dit proces toont Mack netjes chronologisch:
Over de geboorte, hoe Vicks 4 maanden binnen bleef, veilig bij zijn mama. Over zijn eerste stapjes buiten waar de wereld lijkt op een grote speeltuin vol gevaren. Over zijn eerste brul(letje) tegen een kraai. Over de eerste keer kopje-onder en het droogschudden van zijn vacht. Over vissen vangen en mama bijten. Enz. ...
De teksten zijn eenvoudig en makkelijk te behappen voor jonge lezertjes. Zij vertellen over het wel en wee van Vicks en zijn mama in hun (dierentuin)omgeving. Diepgang moet je hier niet zoeken. Wel beknopte informatie over het opgroeien van een ijsbeertje. Met af en toe een verrassend weetje.

 

Eric Vanthillo
mei 2012


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:09 juni, 2012
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2012