· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Reizigers

 Reeks:

 Heaven can wait

 Auteur:

 Luc Descamps

 Aantal blz.

 322

 Illustrator:

 (omslag) Klaas Demeulemeester

 ISBN:

 9789059328310

 Uitgever:

 Abimo

 uitgavejaar

 2012

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 14

 Originele titel:

 

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 parallelle wereld, liefde, dood

 Prijs: €

 15,95

 

 

Bij toeval ontmoeten Anjelka en Christopher elkaar vluchtig. Beiden hebben een totaal verschillende achtergrond maar ze zijn allebei geraakt door elkaar. Na een zoektocht vinden ze elkaar terug en er bloeit iets moois tussen hen. Maar dan blijkt er met Christopher iets vreemds aan de hand. Hij wordt getroffen door verblindende lichtflitsen waardoor hij even van de wereld is. En er zijn geheimzinnige figuren die hem gadeslaan. Wat willen ze van hem en waarom kan hij alleen hen zien?

Dit is niet het eerste boek waarin de auteur zijn verhaal in een andere of parallelle wereld laat afspelen. De invalshoek is deze keer toch verschillend. We blijken in onze wereld niet alleen te zijn! Er wordt naar ons gekeken, gezocht naar potentiële kandidaten om over te stappen naar een ander deel van die parallelle werelden. Hoe en waarom zal de lezer in het boek moeten ontdekken. De auteur slaagt er weerom in om de lezer een boeiend verhaal voor te schotelen. Een verhaal dat zijn vervolg zal kennen in een tweede deel.
Het is even aanpassen aan de door de auteur gecreëerde werelden, maar dat gebeurt moeiteloos door de vanzelfsprekendheid waarop ze worden aangebracht en de korte inleiding waarin de auteur zijn visie op deze werelden verduidelijkt.
Een ander aspect dat de auteur regelmatig aanhaalt is de relatie tussen twee jonge mensen. In dit geval is het een erg sterke liefdesrelatie tussen twee erg verschillende jongeren. Niet dat zij daar problemen over maken, maar de achtergrond van beiden is totaal verschillend. Hun liefde is op korte tijd zo sterk geworden dat ze beiden tot dingen in staat zijn die ze ervoor niet mogelijk achtten.
De personages uit het verhaal zijn levensecht beschreven en de dingen die gebeuren of die hen overkomen zijn heel herkenbaar.
Een boeiend verhaal dat jongeren meeneemt naar een andere – eerder niet zo aangename – wereld waarvan de bewoners zich ongezien in onze wereld kunnen begeven. Iets om over na te denken!

 

Pol Van Damme
mei 2012


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:05 juni, 2012
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2012