· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Job en de duif redden Kip

 Reeks:

 

 Auteur:

 Evelien De Vlieger

 Aantal blz.

 108

 Illustrator:

 Noëlle Smit

 ISBN:

 97890401400138

 Uitgever:

 Lannoo

 uitgavejaar

 2012

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 6

 Originele titel:

 

 AVI:

 3-4 / E3-M4

 Thema’s:

 kippen, eieren, helpen

 Prijs: €

 12,99

 

 

De mama van Job wil graag een kip, want ze zou graag elke dag een ei hebben. Job vertelt het goede nieuws aan Duif, maar die vindt dat een kip geen vogel is, en dus geen vriendin kan zijn. Wanneer Kip er is, maakt ze van het grasveld al snel een zandplek. En ze legt geen eieren. De mama van Job wordt ongeduldig en wil Kip slachten als ze geen eieren legt. Job wil Kip redden en roept de hulp in van Duif. Die kent wel een vogel die Kip zo ver kan krijgen dat ze eieren legt.

In een eenvoudige taal vertelt de schrijfster over het spannende leven van Kip, want vanaf het moment dat ze geen eieren blijkt te leggen, is haar leven in gevaar. Voortdurend probeert Job plannen te bedenken om Kip te redden. Samen met zijn vriendin Duif probeert hij een oplossing te zoeken. Vanuit hun gesprekken kan je heel goed hun karakters afleiden: de behulpzame, vriendelijke Job, die zelfs in de winkel eieren gaat kopen om te doen alsof Kip ze gelegd heeft, en de ijdele, meer op zichzelf gerichte Duif. Toch laat Duif zich ompraten om Kip te helpen, de goedhartigheid van Job laat haar niet koud.
Een aantrekkelijk boek voor jonge lezers, niet alleen voor het mooi verwoorde verhaal, maar zeker ook voor de speelse, aantrekkelijke illustraties.

 

Mik Ghys
april 2012 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:29 april, 2012
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2012