· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Meer sprookjes van de Efteling,
 Sprookjes bestaan

 Reeks:

 

 Auteur:

 

 Aantal blz.

 151

 Illustrator:

 Anton Pieck

 ISBN:

 9789021669588

 Uitgever:

 Ploegsma

 uitgavejaar

 2011

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 5

 Originele titel:

 

 AVI:

 Voorlezen / 9

 Thema’s:

 sprookjes, Efteling, fantasie

 Prijs: €

 24,95

 

 

Na het eerste sprookjesboek van de Efteling met de sprookjes van o.a. Assepoester, Vrouw Holle, de Indische waterlelies en de Trollenkoning, die ook allemaal in het sprookjesbos van de Efteling uitgebeeld staan, is er nu een tweede sprookjesboek.
Met kleurrijke en herkenbare illustraties van Anton Pieck vind je in dit boek de sprookjes van o.a. Jaap en de Bonenstaak, Duimelijntje, de rattenvanger van Hamelen, Blauwbaard, Koning Lijsterbaard. Zowel herkenbare, klassieke sprookjes als misschien ook wat minder bekende sprookjes zoals De zingende schoenmaker, De tondeldoos, De jongen die het griezelen wilde leren,...
Het is leuk dat de sprookjes die eeuwen geleden door Grimm, Andersen, Collodi en Perrault werden opgetekend nog steeds de weg vinden naar kinderen uit de 21e eeuw. Zij zullen bij hun bezoek aan het Sprookjesbos in de Efteling hun lievelingssprookjes uitgebeeld zien. De sprookjes in het boek zijn eenvoudig verteld en in een verkorte versie gegoten zodat er in totaal van 35 verschillende sprookjes kan worden genoten!

 

Hilde Umans
april 2012


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:22 april, 2012
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2012