· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Doodskus

 Reeks:

 

 Auteur:

 Lauren Henderson

 Aantal blz.

 318

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789049925208

 Uitgever:

 Pimento

 uitgavejaar

 2011

 Vertaler uit…:

 Engels: Ineke van Bronswijk

 Leeftijd:

 + 14

 Originele titel:

 Kiss of Death

 AVI:

 9

 Thema’s:

 verliefd, moordaanslagen, familiegeheim

 Prijs: €

 15,95

 

 

Dit vierde en laatste boek over de belevenissen van Scarlett en haar grote liefde Jase ontrafelt alle geheimen en raadsels.
Scarlett hoopt haar turbulente verleden stilaan achter zich te laten, maar tijdens een schooluitstap naar Edinburgh blijkt al snel dat haar dat nog niet gegund is. Op de eerste avond ontdekt ze dat ze tijdens hun hele uitstap opgescheept zit met de leerlingen van haar vroegere school, waar ze weggestuurd was. Tijdens een brandalarm ontsnapt ze amper aan een moordaanslag. Samen met haar vriendin Taylor tracht ze uit te vissen wie haar zo erg haat dat ze haar dood willen. Er duiken nog oude bekenden op, die de uitstap draaglijker maken, maar waardoor Scarlett haar verdwenen vriend Jase meer en meer mist. Na een tweede moordaanslag wordt het duidelijk dat de dader niet opgeeft. Scarlett is echt in gevaar. En tot haar ontsteltenis merkt ze dat Taylor geheimen voor haar heeft. Wie kan ze nu nog vertrouwen?

Dit slotverhaal zit vol romantiek en verlangen, maar ook vol angst en wantrouwen. De schooluitstap van Scarlet bezorgt haar een erg woelige tijd. De confrontatie met haar vroegere vriendinnen zorgt voor veel spanning, maar Scarlet slaagt erin om daar toch alles op een rijtje te krijgen. Ook haar grootste vijand in haar eigen school krijgt ze aan haar kant, ook al is dat omdat ze toevallig iets over haar ontdekt dat niemand mag weten. Dat zorgt voor een wapenstilstand, waar Scarlett al best tevreden mee is. De ontmoeting met Callum brengt veel herinneringen naar boven en zorgt ook voor een romantische spanning. Toch blijft Scarlett hopen en dromen van Jase, haar grote liefde. Al deze gevoelens werden verwerkt in een thriller, want Scarlett ontsnapt twee maal aan een moordaanslag. De zoektocht naar de dader is spannend en de ontrafeling van het hele verhaal zeer geloofwaardig en realistisch. Een mooie afsluiter van deze reeks over de belevenissen van Scarlett Wakefield, gesitueerd in het kader van een (rijke) Engelse kostschool.

 

Mik Ghys
maart 2012  


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:19 april, 2012
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2012