· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Bisjou

 Reeks:

 Sander & Alien

 Auteur:

 Guy Didelez

 Aantal blz.

 141

 Illustrator:

 Jan Bosschaert

 ISBN:

 9789059328303

 Uitgever:

 Abimo

 uitgavejaar

 2012

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 11

 Originele titel:

 

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 jaloezie, verliefdheid, overval, humor

 Prijs: €

 13,50

 

 

Als Sander merkt dat Alien bijzondere aandacht besteedt aan haar nieuwe buurjongen, barst hij van jaloezie. Om haar aandacht terug te winnen geeft hij haar een jong katje. Als het katje door de haag naar de buren loopt, kruipen ze over de haag om het terug te halen. De buren zijn namelijk op reis. Dan blijkt de achterdeur los te zijn en horen Sander en Alien geluiden. Wat is er aan de hand?

Dit is al het vierde verhaal over Sander en Alien. Het speelt zich bijna volledig af in en om het huis van Aliens buren. Het verhaal verloopt chronologisch over maar enkele dagen en de spanning wordt eerst opgebouwd rond de jaloezie van Sander en vanaf de tijgerkidnapping rond de bedreigingen van de twee overvallers.
De personages van Sander en Alien zijn al gekend uit vorige verhalen; twee tortelduifjes die heel erg verliefd zijn, maar nog erg braaf.  Jean-Baptiste Bouvier, de buurjongen die naast Alien is komen wonen, wordt nogal karikaturaal slungelig en betweterig beschreven. De dienstdoende overvallers lijken wat op ‘Kwak en Boemel’, de weinig snuggere slechteriken uit de verhalen van Jommeke. Groot, veel spierkracht maar weinig hersenen.
De gevoelens van jaloezie en verliefdheid bij Sander worden breed uitgesmeerd en vormen een wezenlijk onderdeel van het verhaal. Maar ook de angst voor de overvallers komt aan bod.
Het verhaal is in een heel makkelijk leesbare stijl geschreven en bevat absoluut geen moeilijke woordenschat.
Net zoals de andere verhalen over Sander en Alien is dit heel licht verteerbare leeskost waarin het avontuur en de verliefdheid de bovenhand hebben.

 

Pol Van Damme
maart 2012


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:23 maart, 2012
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2012