· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Donkere weg

 Reeks:

 

 Auteur:

 Pieter Feller

 Aantal blz.

 270

 Illustrator:

 (omslag) Tomasz Jankowski, iStockphoto

 ISBN:

 9789044331134

 Uitgever:

 The House of Books

 uitgavejaar

 2011

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 15

 Originele titel:

 

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 zoektocht, moord, gezin

 Prijs: €

 14,95

 

 

De zus van Janneke werd zes jaar geleden vermoord. Een dader werd nooit gevonden en het onderzoek liep dood. Janneke’s vader is echter altijd verder blijven zoeken. Als hij een hersenbloeding krijgt, worden al zijn documenten door Janneke en haar moeder meegenomen. Janneke besluit om het onderzoek van haar vader voort te zetten. Anders zou de dader kunnen denken dat hij veilig is. Samen met een klasgenoot ontdekt ze nieuwe feiten. Maar wie gelooft haar?

De personages uit dit verhaal zijn het sterkst uitgewerkt. Janneke, haar moeder en haar beste vriendin worden als mensen van vlees en bloed geschetst en worden heel realistisch in beeld gebracht. Ook alle kleinere bekommernissen en dagdagelijkse gebeurtenissen krijgen hun plaats. Janneke en haar vriendin zijn jongeren uit de 21ste eeuw die naast hun schoolwerk ook nog van het leven willen genieten; uitgaan, jongens, chatten en zo verder. Pas als Janneke zich verdiept in de lijvige dossiers die haar vader heeft opgesteld, verlegt de aandacht van Janneke zich meer en meer naar de zoektocht naar de moordenaar van haar zus.
De plot zelf is niet waterdicht. Waarom er in het politieonderzoek niet naar het spoor gekeken is dat Janneke ontdekt, lijkt niet helemaal geloofwaardig. De verdere evolutie van haar speurwerk bevat ook nog enkele vreemde kronkels en het slot is niet echt bevredigend.
Dit neemt niet weg dat het verhaal vlot leest en onderhoudend is.
Goed voor enkele uurtjes ontspannen leesplezier.

 

Pol Van Damme
februari 2012


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:03 maart, 2012
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2012