· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Mama is een fabriek

 Reeks:

 

 Auteur:

 Fiona Rempt

 Aantal blz.

 32

 Illustrator:

 Fleur van der Weel

 ISBN:

 9789049924584

 Uitgever:

 Pimento

 uitgavejaar

 2011

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 3

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 zwangerschap, broertje/zusje

 Prijs: €

 16,95

 

 

Het wonder van de zwangerschap en de geboorte wordt hier met een stevige en aandoenlijke knipoog voorgesteld als een fabriek. Een fabriek die mama heet.
In die fabriek worden baby’tjes gemaakt (eitjes en zaadjes vinden elkaar in een doolhof van buizen) en is er veel plaats voor het grote groeien. Eens de baby geboren is, wordt mama een fabriek waar melk wordt gemaakt. En nog later is mama nog steeds een fabriek. Een heel bijzondere fabriek ...

Herkenbare vertedering is de grote troef van dit prentenboek vol fantasie. Herkenbaar voor zowel mama's en papa's als voor broertjes en zusjes. Voor alle leeftijden dus.
De bijzondere vormgeving is origineel en valt op in zijn soberheid. Krachtige beelden in eenduidige kleuren die zichzelf voortdurend herhalen en die fantasie en realiteit met elkaar combineren. De houtsneden op zachte crèmekleurige pagina's spreken voor zich en mixen kunstzinnigheid met humor.
De beknopte tekst is helder en flirt met een zakelijke afstandelijkheid die veel humor teweegbrengt. Ook mooi hoe het kleurgebruik van de letters de woorden en de zinnen ondersteunt.

Kortom, een pareltje van een aanrader voor al wie zwanger is, is geweest of het nog zal zijn, maar even goed voor alle anderen.

 

Eric Vanthillo
februari 2012


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:01 februari, 2012
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2012