· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Toen kwam Sam

 Reeks:

 

 Auteur:

 Edward van de Vendel

 Aantal blz.

 113

 Illustrator:

 Philip Hopman

 ISBN:

 9789045112411

 Uitgever:

 Querido

 uitgavejaar

 2011

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 9

 Originele titel:

 

 AVI:

 9

 Thema’s:

 vriendschap, dieren

 Prijs: €

 12,95

 

 

Op een dag komt de prachtige witte berghond bij het huis van Kix aanlopen. Hij sluit vriendschap met de hond die hij Sam noemt. Sam is erg graag bij Kix en zijn zusje Emilia. Maar Kix is er niet helemaal gerust in want van wie is deze geheimzinnige, mooie hond? En wat als diens baasje hem op een dag weer opeist? Het beloven spannende dagen te worden voor Kix en zijn zusje...

Dit boek is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Toen Edward van de Vendel bij familie in Canada was, verscheen er zomaar een grote witte hond. Het avontuur dat zij met de hond beleefden, staat nu in dit boek. De auteur slaagt erin om de lezer van het begin tot het einde te boeien met dit prachtige verhaal. De gevoelens van vriendschap, angst en hunkering van Kix worden erg mooi uitgebeeld en weergegeven. De schrijfstijl is knap, soms poëtisch mooi, er blijft veel van hangen en het is heerlijk genieten van de woord- en zinkeuze die van de Vendel hier als een meesterverteller gebruikt. Je kan als lezer volledig in de huid van de negenjarige Kix kruipen en voelt de spanning tijdens de bloedstollende, spannende nacht waarin beslist wordt wie het baasje van Sam blijft.
De eenvoudige, mooie zwart-wit illustraties van Philip Hopman vertolken buitengewoon de sfeer van het verhaal. De manier waarop de hond je op de kaft van het boek aankijkt is erg uitnodigend en brengt je meteen in de juiste sfeer van het geheel. Kortom, een heerlijk boek, een echte aanrader!

 

Hilde Umans
december 2011


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:13 januari, 2012
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2012