· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Klaas, de per ongeluk Sinterklaas

 Reeks:

 

 Auteur:

 Sabine Wisman

 Aantal blz.

 32

 Illustrator:

 Paula Gerritsen

 ISBN:

 9789047516828

 Uitgever:

 Van Goor

 uitgavejaar

 2011

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 4

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 Sinterklaas, avontuur, verkleden

 Prijs: €

 13,99

 

 

De oude Klaas (niet te verwarren met Sinterklaas) woont met zijn trouwe hond Wammes gezellig in de Oranjestraat. Elk jaar op 5 december verkleden zij zich 's avonds. Klaas in Sinterklaas en Wammes in zwarte Piet. Omdat Klaas er al zijn hele leven lang van droomt om Sinterklaas te zijn. Zij lopen dan verkleed naar het park en zien telkens hoe mooi de maan door de bomen schijnt.
Maar dit jaar gebeurt er iets onverwacht: om de hoek verschijnt het paard van de echte Sinterklaas. Klaas springt erop en voor hij het weet springt het paard boven op de daken. Daar wacht hem een geweldig avontuur met vele Pieten die alsmaar vragen op hem afvuren. Vragen over kinderen en pakjes. En Klaas heeft telkens slechts 1 antwoord: “Eehhh...”. Behalve bij de twee laatste pakjes, daarvan weet Klaas wel waar ze moeten zijn ...

Dit mooie prentenboek is een originele aanvulling op de vele sinterklaasboeken die reeds bestaan. Omdat het subtiel balanceert tussen realiteit en fantasie, omdat het de mythe respecteert en er toch een fijne fantasie aan toevoegt.
Het verhaal verrast en de fijne humor doet je voortdurend glimlachen.
De kleurrijke prenten zijn zacht en zuigen je aandacht op. De combinatie van verf, potlood, collage en spattechnieken schept sfeervolle, paginagrote prenten die je doen wegdromen naar de typische magie van de sinterklaasnacht.
Het is een door en door warm verhaal dat je graag en met veel plezier keer na keer (voor)leest.

 

Eric Vanthillo
januari 2012


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:12 januari, 2012
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2012