· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Piraten

 Reeks:

 Navigators

 Auteur:

 Peter Crisp

 Aantal blz.

 48

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789054617716

 Uitgever:

 Bakermat

 uitgavejaar

 2011

 Vertaler uit…:

 Engels: Guy Brugmans

 Leeftijd:

 + 9

 Originele titel:

 Pirates

 AVI:

 

 Thema’s:

 piraten

 Prijs: €

 12,95

 

 

In twintig onderwerpen op een dubbele pagina wordt algemene informatie gegeven over de verschillende soorten piraten doorheen de tijd, hun manier van leven en plekken waar ze leefden, de straffen die op piraterij stonden tot Chinese piraten en schattenjagers. Helaas ontbreken de moderne piraten die heden ten dage de zeeën onveilig maken. Achteraan zijn een woordenlijst en register opgenomen. Het boek sluit af met verwijzingen naar andere boeken, plaatsen, films en internetsites waar de nieuwsgierige lezer meer informatie kan vinden.

De informatie in dit boek is voorzien van veel fotomateriaal en digitale illustraties. Het geheel oogt fris en nodigt zeker uit om in te kijken en te lezen.
De teksten zijn duidelijk en gemakkelijk te lezen. Een inleidende tekst staat in een grotere letter. In een kader staat nog meer informatie en bij illustraties en foto’s staan korte begeleidende tekstjes. Kleine, belangrijke details worden soms uitvergroot weergegeven.
Soms wordt een overzichtsillustratie verduidelijkt aan de hand van een legende.
In zijbalkjes worden ook internetadressen aangegeven, woorden verklaard en een extra weetje aangehaald.
Dit boek biedt algemene informatie over de piraten in een moderne en aangenaam ogende uitwerking die jonge lezers zeker zal kunnen boeien.

 

Pol Van Damme
november 2011


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:03 december, 2011
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2011