· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Sint Spekkie en Zwarte Spikkel

 Reeks:

 Spikkel en Spekkie

 Auteur:

 Marc de Bel

 Aantal blz.

 62

 Illustrator:

 Frieda Van Raevels

 ISBN:

 9789059327931

 Uitgever:

 Abimo

 uitgavejaar

 2011

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 8

 Originele titel:

 

 AVI:

 6

 Thema’s:

 dierenverhaal, Sinterklaas, avontuur

 Prijs: €

 12,50

 

 

Begin december is het koud en nat. Toch spelen Spikkel en Spekkie lekker buiten. Op één van hun tochten over de grote vuilnisbelt vinden ze een zak met letterkoekjes. Ze willen die delen met de anderen, net zoals twee rare figuren op een reclamefolder. Als een Sint en Piet trekken ze door hun gebied. Maar de vreselijke kat Karkas sluipt ook rond en komt de twee op het spoor. Hoe kunnen ze hieraan ontsnappen?

Dit derde avontuur van Spikkel en Spekkie speelt in op de Sinterklaastraditie. Ook nu weer staan vriendschap, respect voor elkaar en warme genegenheid op het voorplan. Doch zonder dat dit belerend of moraliserend overkomt. Alles gebeurt heel ‘naturel’, als vanzelfsprekend.
Het verhaal heeft heel wat vaart en de spanning wordt opgevoerd als de kat roet in het eten wil komen gooien. Toch blijft het verhaal luchtig en humoristisch.
Door de ruime bladspiegel, het gebruik van een groot lettertype en de vele kleurrijke illustraties, blijft het verhaal heel makkelijk te lezen.
Achter het verhaal is nog een informatief deeltje opgenomen waarin informatie over de historische Nicolaas en de traditie van Sinterklaas wordt gegeven, tot enkele recepten en Sinterklaasliedjes toe.
Elk deel van deze reeks is afzonderlijk te lezen, maar de verschillende personages worden in het eerste deel al uitvoerig geschetst, zodat men best met het eerste deel begint.
Alweer een leuk verhaal uit de reeks over Spikkel en Spekkie.

 

Pol Van Damme
november 2011


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:25 november, 2011
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2011