· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Rapido in de stad

 Reeks:

 

 Auteur:

 Jean-Luc Fromental

 Aantal blz.

 24

 Illustrator:

 Joëlle Jouvet

 ISBN:

 9789061699927

 Uitgever:

 De Harmonie

 uitgavejaar

 2011

 Vertaler uit…:

 Frans: Pieter van Oudheusden

 Leeftijd:

 + 2

 Originele titel:

 Rapido dans la ville

 AVI:

 

 Thema’s:

 verkeer, stad, goederen, transport, zoeken

 Prijs: €

 14,90

 

 

“De lijst is klaar, de bestellingen zijn ingepakt. Als alles is ingeladen, kan Rapido (de rode vrachtwagen) beginnen aan zijn ronde...”
Een ronde die hem via de haven naar de stad brengt en hem uiteindelijk via de snelweg weer naar huis voert op het platteland.
Onderweg moet hij allerlei zaken leveren waarop de mensen telkens dringend zitten te wachten: een lamp voor de vuurtoren, croissants voor hotel Zeezicht, een weegschaal voor de visventer op de vismarkt, een projector voor de plaatselijke cinema, een gitaar voor het orkest in het theatergebouw, een kleerhanger voor de dame in het grootwarenhuis, enz. ...
Uiteindelijk, als alles geleverd en het reeds donker is, arriveert Rapido thuis in zijn garage en geniet hij van zijn welverdiende rust. Voordat hij morgen aan zijn volgende ronde zal beginnen, kan hij nog even terugdenken aan de voorbije ronde.

Dit kijk-, zoek- en ontdekboek met weinig woorden maar des te vollere prenten en talrijke flapjes, valt op in zijn sobere uitvoering.
De hoofdtoon is zwart-wit met invulling van wat steunkleuren (rood, oranje, groen en blauw). Een uitgebreid landschap en een volle stad worden getekend met dikke, zwarte lijnen. Daarin zitten flapjes verborgen, waarachter je ontdekt wie er zit te wachten op welk voorwerp. De rode Rapido-vrachtwagen is overal perfect te volgen, terwijl er nog zoveel meer te ontdekken is op elke pagina. Je weet niet waar eerst gekeken. Daardoor is dit het soort boek waarnaar je telkens terugkeert en telkens weer nieuwe zaken in ontdekt. En telkens je weer in dit boek 'duikt', verzin je zelf nieuwe verhalen van 'het leven zoals het is in een stad vol verkeer en leven'.
Een origineel boek dus, goed voor uren kijk- en ontdekplezier!

 

Eric Vanthillo
november 2011


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:26 november, 2011
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2011