· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De Kronieken van de Verrezen Wereld
 in beeld

 Reeks:

 De Kronieken van de
 Verrezen Wereld

 Auteur:

 Licia Troisi

 Aantal blz.

 129

 Illustrator:

 Paolo Barbieri

 ISBN:

 9789078345565

 Uitgever:

 Fantoom / Bakermat

 uitgavejaar

 2011

 Vertaler uit…:

 Italiaans: Boscolo Translations

 Leeftijd:

 + 12

 Originele titel:

 Le Creature del Mondo Emerso – Guerrieri e

 Creature

 AVI:

 

 Thema’s:

 fantasy, avontuur, achtergrondinformatie

 Prijs: €

 19,95

 

 

Dit kijkboek neemt je mee naar de fantasierijke wereld van de fantasyreeks ‘De kronieken van de Verrezen Wereld’. De illustrator van deze reeks heeft zijn fantasie verder uitgewerkt en zette de hele Verrezen Wereld en zijn personages op papier. De strijdvaardige halfelf Nihal, haar vriend de magiër Sennar en haar leermeester Ido zijn maar enkele van de personages die in het boek voorkomen. Ook de personen die Nihal ontmoet in de Academie zijn aanwezig, net als haar vijanden. Daarnaast brengt de illustrator ook de wezens, de locaties, de gevechten, de wapens, de amulet en de wapenrustingen in beeld. Indrukwekkend, fantasievol en toch zeer realistisch. Naast die illustraties zorgde de auteur van de reeks voor extra informatie, of werden fragmenten uit de boeken geplaatst om de illustratie nog beter tot zijn recht te laten komen.
Zo neemt dit boek je na het lezen van de avonturenreeks opnieuw mee op reis door heel die fantasywereld. Je herleeft bepaalde scènes en raakt weer in de ban van al deze personages en hun wereld.
Dit is een prachtig kijkboek voor alle liefhebbers van de reeks over de Verrezen Wereld. En wie de reeks nog niet kent, zal na het bekijken van deze illustraties zeker nieuwsgierig zijn naar wat deze personages en wezens op die indrukwekkende locaties meemaken.

 

Mik Ghys
oktober 2011 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:23 november, 2011
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2011