· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De Dyscalculie Survivalgids

 Reeks:

 survivalgids

 Auteur:

 Nico De Braeckeleer, Annemie De Bondt

 Aantal blz.

 81

 Illustrator:

 Josine van Schijndel

 ISBN:

 9789059327788

 Uitgever:

 Abimo

 uitgavejaar

 2011

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 9

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 dyscalculie, tips, weetjes

 Prijs: €

 11,95

 

 

Overal worden we geconfronteerd met cijfers, vanaf het moment dat we opstaan tot we weer in ons bed duiken. Hoe laat is het, hoeveel tijd heb ik nog, hoeveel kost dat, heb ik nog genoeg geld over…allemaal vragen waarbij je moet rekenen. En dat gaat niet bij iedereen even vlot.
Deze gids wil kinderen die last hebben met cijfers en rekenen wat meer informatie geven over hun probleem. Allereerst worden dyscalculie en rekenproblemen besproken: wat is het en bij wie komt het voor. Daarna wordt dieper ingegaan op de gevoelens die bij deze problemen horen, waarbij zelfvertrouwen en faalangst de belangrijkste plaatsen innemen. Hoe en waar je hulp kan zoeken, en hoe ermee wordt omgegaan op school wordt ook nader bekeken. Tot slot zet deze gids enkele bekende mensen met dyscalculie in de kijker. Een getuigenis, algemene tips en een overzicht van interessante websites sluiten het geheel af. Helemaal achteraan vinden ouders en opvoeders nog een samenvatting van wat kinderen in dit boek kunnen lezen.
Doorheen het boek vind je nog reacties van kinderen met dyscalculie, dat verhoogt de herkenbaarheid van het probleem. De tekst is vlot en kindgericht, met veel weetjes en vragenlijstjes. Erg interessant voor al wie meer wil weten over dyscalculie. Een praktische gids waarmee de lezer onmiddellijk zelf aan de slag kan.

 

Mik Ghys
oktober 2011 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:22 november, 2011
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2011