· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Wow! Dieren

 Reeks:

 

 Auteur:

 Richard Walker

 Aantal blz.

 128

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789047520139

 Uitgever:

 Van Holkema & Warendorf

 uitgavejaar

 2011

 Vertaler uit…:

 Engels: M. van Opbergen, K. van Herten

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 Wow! Animals

 AVI:

 

 Thema’s:

 dieren, dierenrijk, kenmerken, leven

 Prijs: €

 14,99

 

 

Het boek is opgedeeld in drie grote delen: Diversiteit – Kenmerken van dieren – Hoe dieren leven. Elk deel is onderverdeeld in een aantal onderwerpen die telkens een dubbele bladzijde beslaan. Elk onderwerp wordt ingeleid door een tekst in een grotere letter waarna er in kleinere letters telkens uitleg staat bij foto’s en illustraties. Een verklarende woordenlijst, een register en een verantwoording sluiten het boek af.

Na een heel duidelijke uitleg over hoe het ‘leven’ en het ‘dierenrijk’ is ingedeeld, komen de verschillende stammen aan bod met daarin de verschillende ordes en families. Bij de kenmerken over dieren komen de zintuigen aan bod alsook  communicatie, camouflage, instinct, concurrentie, leren, ouders en jongen en dergelijke. Biotopen, verblijven, voedselwebben, overleven, samenleven … worden in het derde hoofdstuk ‘Hoe dieren leven’ belicht.
Het boek is heel duidelijk en helder opgesteld, met een overvloed aan foto’s en illustraties. Heel leuk daarbij is dat elk onderwerp tegen een bepaalde achtergrond wordt geplaatst. Zo staan de amfibieën bij een zwembad, vogels op postzegels, wordt het thema ‘zien’ door een aantal brillen bekeken en concurrentie in een boksring. Het geheel oogt heel fris en uitnodigend om in te bladeren en te lezen. De teksten zijn op niveau en makkelijk te lezen.
Eén van de betere dierenboeken, niet echt encyclopedisch maar wel erg overzichtelijk. Beslist de moeite waard!

 

Pol Van Damme
augustus 2011


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:09 september, 2011
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2011