· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Assassin’s Creed – Renaissance

 Reeks:

 

 Auteur:

 Oliver Bowden

 Aantal blz.

 450

 Illustrator:

 (omslag) Hans Gordijn – Larry Rosstant

 ISBN:

 9789026128400

 Uitgever:

 De Fontein

 uitgavejaar

 2011

 Vertaler uit…:

 Engels: Jeske Nelissen

 Leeftijd:

 + 15

 Originele titel:

 Assassin’s Creed – Renaissance

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 15de eeuw, Italië, strijd, wraak, avontuur

 Prijs: €

 17,95

 

 

Het onbezorgde, avontuurlijke leven van de zeventienjarige Ezio Auditore verandert in enkele dagen bijzonder dramatisch. Hij neemt echter het heft in handen en groeit al snel uit tot een bekwaam moordenaar die de reputatie en de naam van de familie in ere wil herstellen. Maar de strijd is lang en de tegenstanders zitten overal. Ezio zal tot het uiterste moeten gaan om zijn doel te bereiken.

Dit verhaal is gebaseerd op het computerspel ‘Assassin’s Creed II’, maar handelt enkel over Ezio zonder enige link naar het heden. Het verhaal speelt zich volledig af in het middeleeuwse Italië, meer bepaald in de steden Firenze en Venetië en de stadstaten waar deze steden toe behoren.
Ezio is een atletische en avontuurlijke jongeman die uitgroeit tot een moordmachine die op wraak uit is en corrupte zaken en intriges wil rechtzetten. Hij krijgt daarvoor de hulp van zijn vriend en wetenschapper Leonardo da Vinci en ook Machiavelli. Het opvoeren van vele historische personen verhoogt de geloofwaardigheid van het verhaal. Door zijn gedrevenheid en onaantastbaarheid wordt hij een levende legende die bijna mythische vormen aanneemt. Alles wat hij onderneemt, lukt hem en brengt hem telkens een stapje dichter bij zijn doel. Hij wil ook niet rusten vooraleer hij zijn doel bereikt heeft. Het verhaal wordt heel realistisch verteld wat in groot contrast staat met het uiteindelijke slot dat heel mystiek overkomt en de werkelijkheid overstijgt. Zijn zoektocht krijgt hier een filosofische wending die hem verleden en toekomst laat zien. Een gegeven dat naar het occulte neigt. Dat occulte zit ook als een soort rode draad in het verhaal verweven rond een oeroude mysterieuze codex waarvan Ezio af en toe stukjes van in handen krijgt en die Leonardo voor hem kan interpreteren.
Het verhaal heeft bijzonder veel vaart en houdt de lezer geboeid. Al moet het gezegd dat Ezio quasi onkwetsbaar lijkt en zodanig in al zijn ondernemingen slaagt, dat het soms wat voorspelbaar wordt.
Ontspannende lectuur voor vele uren leesplezier.

 

Pol Van Damme
augustus 2011


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:07 september, 2011
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2011