· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Ik wil vleugels

 Reeks:

 

 Auteur:

 Jan Paul Schutten

 Aantal blz.

 159

 Illustrator:

 Angela De Vrede

 ISBN:

 2011

 Uitgever:

 Querido

 uitgavejaar

 9789045112039

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 8

 Originele titel:

 

 AVI:

 9

 Thema’s:

 vogels, vliegen, weetjes

 Prijs: €

 14,95

 

 

Dit is een heerlijk informatief boek over een fascinerend onderwerp: hoe vogels vliegen, hoe hun vleugels zijn samengesteld en nog veel meer weetjes over de wereld van vogels! De verschillende onderwerpen vloeien naadloos in elkaar over: te beginnen met hoe vogels fluiten en horen. Vogels zijn niet alleen om naar te luisteren maar ook mooi om naar te kijken, en om na te tekenen. Aan de hand van de mooie illustraties geeft de illustrator tips om zelf te proberen vogels te tekenen.
In een ander hoofdstuk krijgen we de ontstaansgeschiedenis van de vogels, hoe ze zijn geëvolueerd, de verschillende soorten vogels en hun typische kenmerken. Om dan bij de laatste hoofdstukken te lezen hoe vogels vliegen en hoe de mens er uiteindelijk in geslaagd is om dit na te bootsen! Leuk is ook hoe de vogel met de mens wordt vergeleken en omgekeerd; dat zorgt voor hilarische prenten en grappige beschrijvingen. Zelfs bij de meer ingewikkelde of gedetailleerde uitleg over hoe zo’n vleugels nu werken bijvoorbeeld slaagt de auteur er steeds in om het begrijpbaar en aantrekkelijk te houden, mede dankzij de visuele ondersteuning van de illustraties.
Uit de blog van Jan Paul Schutten blijkt dat het oorspronkelijke idee van de illustrator Angela de Vrede komt en dat zij ook het meeste onderzoek heeft gedaan.
Haar zwart-wit-illustraties, dikwijls paginagroot, geven een duidelijk beeld en toelichting bij de al even duidelijke en toegankelijke tekst.
Een erg rijk gevuld, prachtig informatief boek en aanrader voor alle vogel-en vliegliefhebbers!

 

Hilde Umans
juni 2011


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:10 juli, 2011
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2011