· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De ontdekking van de planeten

 Reeks:

 

 Auteur:

 Govert Schilling

 Aantal blz.

 88

 Illustrator:

 E. van Gameren, E. Leusink, div. fotografen

 ISBN:

 9789048809066

 Uitgever:

 Moon Uitgevers

 uitgavejaar

 2011

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 planeten, zonnestelsel, kometen, sterren

 Prijs: €

 15,95

 

 

Langs een aantal inleidende onderwerpen over de planeten, hun ontdekking doorheen de geschiedenis, binnen- en buitenplaneten, hun verschijning aan de hemel en de plaats van de zon, gaat de lezer mee op reis langs de verschillende planeten van ons zonnestelsel. Elk onderwerp beslaat een dubbele pagina. Belangrijke nevenverschijnselen zoals de ringen van Saturnus of belangrijke manen bij een aantal planeten, krijgen een eigen pagina. Het boek besluit met de mooiste planeet van allemaal en een ontwerpwedstrijd voor een eigen planeet.

De auteur heeft al een eerder boek gemaakt over ‘De ontdekking van de maan’ waarin alle informatie op een duidelijke en gemakkelijk verstaanbare manier wordt verwoord. Dat doet hij in dit boek weer. Alle informatie is bijzonder helder weergegeven en de bijgeplaatste illustraties en/of foto’s maken het geheel nog duidelijker.
Na het lezen van dit boek heeft de jonge lezer een schat aan bruikbare informatie over de planeten van ons zonnestelsel. Ook nu weer weet de auteur zelfs volwassen lezers te verrassen met ongekende weetjes.
Door zijn duidelijk karakter, luchtige verwoording en leuke illustraties, beslist een aanrader.

 

Pol Van Damme
mei 2011


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:08 juni, 2011
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2011