· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De drakenparel

 Reeks:

 Duistere dieren, deel 3

 Auteur:

 Alberto Melis

 Aantal blz.

 267

 Illustrator:

 Iacopo Bruno

 ISBN:

 9789054616832

 Uitgever:

 Bakermat

 uitgavejaar

 2011

 Vertaler uit…:

 Italiaans: Anita Breugelmans

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 La Perla del Drago

 AVI:

 9

 Thema’s:

 fantasie, avontuur, geesten

 Prijs: €

 15,95

 

 

De organisatie S.O.S. Duistere Dieren, geleid door de twee geesten Lord Clarence en Jeeves, stuurt zijn drie reizigers weer op pad. Shaila en haar vrienden Violet en Valiant Twist moeten naar de eilandengroep Yap in Micronesië. Daar moeten ze uitzoeken of de Heer van het Vuur, een draak, nog gezond is en zijn amulet meebrengen. Bij hun aankomst blijkt hun contactpersoon verdwenen te zijn. Gelukkig heeft hij een jongen van zijn eiland op de hoogte gebracht van het mogelijke bezoek van de drie reizigers. Maar de vrienden zijn niet alleen op zoek naar de Heer van het Vuur. Ook de agenten van Raptor zijn weer in de buurt. Nadat ze reeds twee keer door de kinderen buiten spel werden gezet, zullen ze er nu alles voor doen om dit niet meer te laten gebeuren. Gelukkig krijgen Violet, Valiant en Shaila hulp uit onverwachte hoek.  

Na de kou in Tibet (De laatste Yeti) en het slechte weer in Schotland (Het monster van Loch Ness) zijn de drie reizigers heel blij dat ze deze keer naar warmere streken gestuurd worden. Het werd opnieuw een spannend avontuur vol technische snufjes en onzichtbare hulp. De spanning stijgt naarmate de agenten van Raptor dichterbij komen, want de lezer kent al hun bewegingen. Door in de hoofdstukken de belevenissen van de verschillende personages af te wisselen, wordt de dynamiek verhoogd en ondervindt de lezer meer spanning. Want hoe beter je de plannen van alle personages kent, hoe spannender het wordt. En dat geldt niet alleen voor de belevenissen in Micronesië.
Een boeiend en spannend avonturenverhaal waarbij reeds het volgende Duistere Dier en bijhorende missie aangekondigd worden.

 

Mik Ghys
mei 2011 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:08 juni, 2011
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2011