· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Willem Wilnie en Willeke Wel

 Reeks:

 

 Auteur:

 Meneer Zee

 Aantal blz.

 32

 Illustrator:

 Gitte Vancoillie

 ISBN:

 9789059326606

 Uitgever:

 Abimo

 uitgavejaar

 2011

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 6

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 koppig zijn, vriendschap, anders zijn

 Prijs: €

 12,95

 

 

Willem Wilnie en Willeke Wel zijn 2 koppige kinderen. Willem wil niets en Willeke wil alles.
Willem Wilnie wil niet geboren worden. Later wil hij niet naar school, en zwemmen wil hij evenmin. Het enige dat hij wil is standbeeld worden. En dat besluit hij alvast te oefenen op het drukke kruispunt...
Willeke Wel wil alles. Zij wil onmiddellijk geboren worden, zij wil absoluut naar school, en daar wil zij alles weten en kunnen. Zij wil altijd maar hoger en verder. Als zij op een dag gaat zwemmen, wat zij erg graag wil, ziet zij op het drukke kruispunt een jongen staan als een standbeeld...

Dit dubbel-prentenboek met 2 covers is origineel van opzet: je kan het van beide kanten beginnen lezen. Aan de ene kant het verhaal van Willem Wilnie, aan de andere kant dat van Willeke Wel.
In het midden van het boek ontmoeten beide verhalen elkaar op een grote uitklappagina.
Hoewel beide personages tegenovergesteld zijn, lopen beide verhalen gelijk op en eindigen zij samen in een prettig chaotisch hoogtepunt.
De tekst is overdadig en weinig subtiel en het verhaal is eerder opsommend dan spannend. Maar liefhebbers van deze groteske stijl zullen zich daar niet aan storen.
De brute prenten illustreren perfect de leefwereld en de gedachten van beide personages. Extaverte verf- en potloodstreken vol details schetsen als het ware orkanen van actie.

 

Eric Vanthillo
mei 2011


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:15 mei, 2011
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2011