· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Mijn favoriete sprookjesboek

 Reeks:

 

 Auteur:

 Tony Ross

 Aantal blz.

 93

 Illustrator:

 Tony Ross

 ISBN:

 9789052474458

 Uitgever:

 Zirkoon

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 Engels: Tim Gladdines

 Leeftijd:

 + 5

 Originele titel:

 My Favorite Fairy Tales

 AVI:

 

 Thema’s:

 sprookjes, humor

 Prijs: €

 15,95

 

 

Tony Ross hervertelt in deze bundel zeven bekende en minder bekende sprookjes en voorziet ze van expressieve prenten in zijn gekende en geliefde stijl.
De Bremer stadsmuzikanten, Repelsteeltje, De Polder Kobold, Warme pap, Prins Hyacint en de lieve prinses, Elfengeschenken en Meisjemooi en Brutebeest: stuk voor stuk heerlijke verhalen om voor te lezen of om zelf te lezen. En zeker zoals Ross ze navertelt.
Hij houdt ze bondig, voegt er humor aan toe en geeft ze een gestaag ritme mee.
Doordat hij alleen instaat voor zowel tekst als tekeningen, vertelt hij niet alleen met woorden, maar ook in zijn prenten. Beiden vullen elkaar goed aan.
De kleurrijke prenten hebben die heerlijke nonchalance die we gewend zijn van hem. Met een losse pen en zwierige composities schetst hij figuren en taferelen die bulken van de expressiviteit. Tal van details zijn leuk om te ontdekken.
Ook in de typografie speelt hij met variaties die bijdragen tot de expressie en de sfeer. Vette speelse teksten, uitroeptekens, verklankingen, ...
Kortom, een originele sprookjesbundel die opvalt naast vele andere, meer traditionele bundels. En tegelijkertijd verscheen van hem ook een tweede, soortgelijke bundel: 'Eerste gekke sprookjesboek'. Nog meer kwalitatief en speels sprookjes-leesvoer.

 

Eric Vanthillo
april 2011


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:14 mei, 2011
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2011