· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Van wie is die poep?

 Reeks:

 

 Auteur:

 Stéphane Frattini

 Aantal blz.

 24

 Illustrator:

 diverse fotografen

 ISBN:

 9789025748685

 Uitgever:

 Gottmer

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 Frans: Janneke Blankevoort

 Leeftijd:

 + 3

 Originele titel:

 Oh, crotte alors!

 AVI:

 

 Thema’s:

 dieren, poep, ontdekken

 Prijs: €

 9,95

 

 

Stéphane Frattini maakte reeds verschillende opvallende en aantrekkelijke non-fictieboeken voor kleine kinderen over dieren in hun natuurlijke habitat met heldere foto's en stevige flappen.
Na '
Van wie is dat huis?', 'Van wie is dat kleintje?', 'Van wie zijn die billen?', 'Van wie zijn die ogen?' en 'Van wie zijn die poten?' is er nu dit deel rond poep.
De opbouw van elk boek uit deze reeks is ondertussen gekend maar gaat nooit vervelen. Per pagina zie je een kleurrijke, uitvergrote foto van een uitwerpsel. Als je de flap optilt, ontdek je van wie die poep afkomstig is en lees je meer info over het betreffende dier.
Zowel gekende als minder gekende dieren passeren de 'poep-revue': de alpensneeuwhoen, de olifant, de beer, de eland, de hermelijn, de blauwe vinvis, de rat, de antilope, en nog veel meer.
De info is beknopt en helder. Hij laat zich vlot voorlezen en spreekt de lezer/toehoorder aan op zijn nieuwsgierigheid. Geen zakelijke beschrijvingen of saaie opsommingen, maar prikkelende feiten en verrassende weetjes. Zoals de vele zaden die pas ontkiemen nadat zij door een olifant zijn verteerd en in een grote drol zijn uitgepoept. Of de roze poep van de blauwe vinvis doordat hij elke dag drie ton krill of minuscule garnaaltjes eet. Of de poep van de dromedaris die gebruikt wordt als brandstof om te koken. Enz. ...
Tot slot zie je achteraan, zoals steeds in deze reeks, nog 8 kleine fotootjes van poep met erachter steeds de 'dader'.

Weer een geslaagd dierenboek met vele uren zoek- en kijkplezier!

 

Eric Vanthillo
maart 2011


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:10 april, 2011
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2011