· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De schat van Spek Pirat

 Reeks:

 Spikkel en Spekkie

 Auteur:

 Marc de Bel

 Aantal blz.

 68

 Illustrator:

 Frieda Van Raevels

 ISBN:

 9789059327320

 Uitgever:

 Abimo

 uitgavejaar

 2011

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 8

 Originele titel:

 

 AVI:

 6

 Thema’s:

 boottocht, vriendschap, gevaar

 Prijs: €

 13,50

 

 

De muis Spikkel en haar vriend Spekkie, een beekrat, bouwen een boot waarmee ze de beek afvaren. Hun avontuur wordt echter spannend als ze in de vijver lek varen en Spekkie’s snoer met juweeltje naar de bodem van de vijver zinkt. Spikkel wil die wel opvissen, maar in de vijver leeft een erg grote en gevaarlijke snoek. Dat is nog niets vergeleken met het gevaar dat op Spikkel loert op de vuilnisbelt. Komt Spikkel nog wel levend thuis?

Na ‘De kroketraket’ is dit het tweede avontuur van Spikkel en Spekkie. Ook in dit verhaal staan avontuur en vriendschap centraal. Het bedenken en bouwen van een boot is heel herkenbaar en prikkelt de fantasie van de jonge lezer. Ook het op ontdekking gaan buiten de gekende wereld en het beleven van plezierige of spannende avonturen komt zeer herkenbaar over. Daarnaast brengt Marc de Bel enkele waarden over zonder dat dit opvalt: vrienden komen op voor elkaar en helpen elkaar en respect voor anderen – ook  al zijn dat niet je vrienden – brengt meer op dan dreigementen…
De vele eenvoudige illustraties passen bij de leefwereld van de jonge lezers en maken het lezen luchtiger. Ook het gekozen lettertype en de ruime bladspiegel dragen bij tot makkelijk lezen.

 

Pol Van Damme
maart 2011


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:24 maart, 2011
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2011