· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Uitvindingen

 Reeks:

 INsiders

 Auteur:

 Glenn Murphy

 Aantal blz.

 64

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789025748784

 Uitgever:

 J.H. Gottmer

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 Engels: Wybrand Scheffer

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 Inventions

 AVI:

 

 Thema’s:

 uitvindingen, vroeger en nu

 Prijs: €

 14,95

 

 

In de reeks INsiders wordt telkens een bepaald onderwerp in het voetlicht geplaatst. Elk boek is in twee delen verdeeld. In een eerste deel, de Inleiding, wordt meer algemene informatie over het onderwerp gegeven. In het tweede deel, Inzoomen, wordt dieper ingegaan op bepaalde aspecten over het onderwerp. Elk aspect beslaat een dubbele bladzijde. Een inleidende tekst staat in een grotere letter, een verduidelijkend deel staat in een kleinere letter. Bij de veelvuldige illustraties en foto’s staan korte cursieve tekstjes. Deze teksten zijn duidelijk en in een gemakkelijk verstaanbare taal opgesteld.
Door een vaste structuur in de opbouw van het boek – eenzelfde soort informatie wordt telkens op dezelfde manier op dezelfde plaats op de pagina weergegeven – is de informatie ook snel terug te vinden.
De illustraties zijn digitaal gemaakt wat hen heel gedetailleerd en nauwkeurig maakt. Een woordenlijst en register sluiten het boek af.
In dit deel van ‘INsiders’ komen verschillende uitvindingen aan bod. De korte INleiding verduidelijkt wat uitvindingen zijn. Men geeft ook een tijdsbalk van uitvindingen en een deeltje over de eerste uitvinders.
Bij INzoomen komen een aantal specifieke uitvindingen aan bod, beginnende met het wiel en het zeil tot bionica en internet. Uiteraard is dit maar een greep uit de talloze uitvindingen doorheen de eeuwen, maar men heeft er een aantal bij elkaar gezet die grote invloed hebben gehad op het leven van de mens. Onderaan elk blad over een bepaalde uitvinding staat nog een tijdsbalk waarop men de evolutie van de uitvinding volgt doorheen de tijd zoals van eerste drukpers tot printers of van de fonograaf tot ipod.
Mooi en erg verzorgd in beeld gebracht. Beslist de moeite waard!

 

Pol Van Damme
februari 2011


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:24 februari, 2011
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2011