· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Het heerlijke eiland van Koning
 Torelore

 Reeks:

 

 Auteur:

 Sylvaine Hinglais

 Aantal blz.

 34

 Illustrator:

 Tom Schamp

 ISBN:

 9789020991789

 Uitgever:

 Lannoo

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 Frans: Siska Goeminne

 Leeftijd:

 + 4

 Originele titel:

 Le fabuleux amour d’Aucassin et Nicolette

 AVI:

 

 Thema’s:

 sprookje, theater

 Prijs: €

 14,95

 

 

Op een dag komen er twee schipbreukelingen aan op het eiland Torelore, Prins Aucassijn en zijn geliefde Nikolet. Het is een wonderlijk en vruchtbaar eiland waar er oorlog wordt gevoerd met... groenten! De verliefde schipbreukelingen willen er graag blijven wonen.

Een bizar en origineel prentenboek dat opgebouwd is als theaterstuk en dat je als boek horizontaal leest. Je kan zelfs elke pagina achter een stevig stuk van de cover vasthechten, als een echt minitheater. Het boek is ook opgedeeld in verschillende bedrijven zoals bij een echt theaterstuk. Bij de tekst staan er kleine tekeningen bij de dialogen zodat het ook visueel duidelijk wordt wie wat zegt. Tom Schamp zorgt voor uren kijkplezier door elke prent rijkelijk te voorzien van onverwachte details.
Het verhaal gaat over vreemde personages die ervoor zorgen dat iedereen, hoe vreemd ook, met elkaar overweg kan. De koning is net bevallen van een zoon en de koningin trekt ten strijde (van absurde situaties gesproken)! Er wordt op het eiland wel oorlog gevoerd maar dat gebeurt zonder de anderen pijn te doen. Een feel-good-verhaal zonder moraliserend te worden.

 

Hilde Umans
februari 2011


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:02 maart, 2011
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2011