· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Hiërogliefen – Los het raadsel op van de
 Gouden kat

 Reeks:

 Codekraker

 Auteur:

 Sean Callery

 Aantal blz.

 48

 Illustrator:

 Jurgen Ziewe + diverse fotografen

 ISBN:

 9789054616702

 Uitgever:

 Baeckens Books

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 Engels: Guy Brugmans

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 Hieroglyphs – Solve the Mystery of the Golden
 Cat

 AVI:

 

 Thema’s:

 hiërogliefen, Oude Egypte, grafonderzoek

 Prijs: €

 13,95

 

 

Dit boek bevat een combinatie tussen een informatief boek en een verhaal waarbij de lezer actief betrokken wordt in de vorm van raadsels die hij/zij moet zien op te lossen. Het boek is voorzien van vele foto’s en computerillustraties. Buiten een aantal algemene elementen over de Oude Egyptenaren wordt vooral de bijzondere band die ze met katten hadden in de schijnwerper gezet. Het ‘ingeweven’ verhaal draait dan ook rond de zoektocht naar een verdwenen kat.
Achteraan is een register opgenomen en staan de oplossingen van de raadsels.

Het boek is mooi verzorgd uitgegeven en bij de korte informatieve teksten staan veel foto’s en illustraties. De illustraties bij het verhaal zijn grote computerillustraties die met de bijhorende tekst telkens een dubbele pagina beslaan. Regelmatig zijn er omslagflappen waarachter nog meer informatie staat weergegeven, meestal om de raadsels te kunnen ontcijferen. Dat ontcijferen is niet altijd even eenvoudig en een iets minder geďnteresseerde lezer zal al gauw naar het oplossingenblad bladeren. Het verhaal zelf is niet spannend te noemen. Het is enkel de verpakking van de auteur om de raadsels te kunnen voorleggen. Waarbij de lezer ook informatieve tekstjes  en beelden worden meegegeven. Niet enkel informatie, ook niet enkel een eenvoudig verhaal maar een combinatie van de twee.
Het boek kan bij de jonge lezer de interesse wekken voor de Oudegyptische cultuur en de aanzet zijn om meer informatie te gaan opzoeken.

 

Pol Van Damme
februari 2011


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:20 februari, 2011
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2011